Del Bosque nakon potopa: Moramo se dobro zamisliti i analizirati što nam se zapravo dogodilo

Foto: Screenshot

IZGUBIVŠI večeras od Čilea 2:0, Španjolska je izgubila i teoretske šanse da uoči posljednjeg kola izbori plasman u osminu finala. Nakon što je doživjela debakl protiv Nizozemske, izgubivši 1:5, hrabri i sjajni Čile je ovom pobjedom kako stvari stoje upokojio jednu od najslavnijih nogometnih dinastija u povijesti.
 
Ispavši već u grupi, Španjolska se kao aktualni prvak svijeta pridružila Talijanima (1950. i 2010.), Brazilcima (1966.) i Francuzima (2002.) u toj neslavnoj statističkoj kategoriji, no večeras je oborila i jedan rekord kojeg će sama držati. Naime, nikad u povijesti se nije dogodilo da jedan svjetski prvak već nakon drugog kola po skupinama ispada i gubi priliku da obrani naslov.
 
Izborniku Vicente del Bosqueu u ovom trenutku vjerojatno nitko ne bi želio biti u koži, a on sam je nakon poraza od Čilea izjavio:
 
''Ne mogu reći da moji igrači nisu željeli, da se nisu trudili, no nedostajalo je nešto više. Čile je zasluženo slavio, bili su bolji i tu se nema što dodati''.
 
Španjolski trener je kao ključ poraza istakao činjenicu da njegovi igrači večeras jednostavno nisu bili u stanju postići gol.
 
''Trudili smo se, imali smo svoje prilike, posebice u drugom poluvremenu, no nismo mogli postići gol i tu leži ključ poraza. Karakter smo pokazali. Gubili smo 2:0 i nismo se predali, stvarali smo prilike, ali lopta nije htjela u gol.'', rekao je del Bosque.
 
Španjolski trener je rekao da se, u Čileu, prijevod je bio ono što je napravio razliku. "Mi nismo bili uspješni pred ciljem, a da je podnio razliku. Vjerujte danas da ekipa je pokazala karakter, bili smo nesretni ispred cilja", rekao je on.
 
Del Bosque je nakon utakmice bio vidljivo utučen, ali nije propustio pohvaliti oba svoja suparnika:
''Odigrali smo dvije utakmice, no u obje nismo bili pravi. I protiv Nizozemske i protiv Čilea smo patili, i iako smo se pokušali vratiti, to jednostavno nije bilo to''.
 
Na pitanje o eventualnoj ostavci i da li je ovoj Španjolskoj nužna smjena generacije, del Bosque je bio poprilično suzdržan u komentaru:
 
''Mislim da ovo nije pravo vrijeme za odgovor na takvo pitanje. Ono što nam slijedi je odigrati još jednu utakmicu sa Australijom i onda se svi skupa dobro zamisliti i uzeti vremena za ozbiljnije analize. Uoči turnira mi smo bili uvjereni da smo na pravom putu, no istina je bila nešto drugo. A što se tiče moje budućnosti na klupi ove reprezentacije, dopustite mi da uzmemo neko vrijeme za analize kako sam već rekao i onda ćemo donijeti neke odluke''.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.