Cedevitu čekaju nove kazne: "Nisu to bile samo verbalne prijetnje, bilo je i pokušaja fizičkog napada"

Foto: Ronald Goršić / Cropix

DIREKTOR i jedan od suvlasnika ABA lige Josip Bilić suspendirao je sad već bivšeg trenera Cedevite Acu Petrovića, njegovog pomoćnika Dražena Oreškovića te ponajboljeg igrača Marka Tomasa. Oni su, podsjetimo, po završetku nedjeljnog derbija s Partizanom (76:77) naganjali suce po parketu, a Aco ih je prozvao i glavnim krivcima za poraz zagrebačke momčadi.

> "Kao luzer": Aco Petrović opet zauvijek odlazi iz hrvatske košarke

> Cedevita čeka nove sankcije: Stigle prve kazne za Petrovića i Tomasa

> Opet izgubili dobiveno! Partizan odnio Final Four iz Zagreba, Aco podnio ostavku

Spomenuti će trojac pauzirati najmanje jednu utakmicu, a Bilić će o konačnoj kazni odlučiti nakon što dobije izjave svih sudionika incidenta.

''Zasad su suspendirani za prvu sljedeću utakmicu, onu protiv Krke. Konačnu odluku o kaznama donijet ću kad prikupim sve potrebne podatke, a sve to moram napraviti u roku od tjedan dana. Dakle, najkasnije do idućeg ponedjeljka znat će se eventualne sankcije, a one će biti donesene u skladu s pravilnicima ABA lige'', rekao je Bilić, koji nije želio otkriti u kojem će smjeru ići kazne Cedevitinom trojcu.

''A ne, to vam ne smijem reći. Skupljam sve podatke i znat ćete do ponedjeljka", kazao je Bilić.

Petrovića, Oreškovića i Tomasa prijavili su suci i službeni delegat utakmice i to ne samo zbog verbalnih, već i fizičkih prijetnji.

''Nisu to bile samo verbalne prijetnje, bilo je i pokušaja fizičkog napada. Nemam ja tu što previše razmišljati, već samo dosljedno primjeniti pravila i propozicije. Pravila su jasna i ja se njih moram pridržavati. Ne želim ulaziti u bilo kakvu raspravu oko suđenja, već je moj posao da provodim pravila lige'', zaključio je Bilić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.