Cedevita sredila Mrave, Anzulović: Svaka čast Zagrebu, mi smo dozirali snagu što je nedopustivo

U ODIGRANOM 12. kolu A-1 Lige za prvaka Cedevita je na domaćem parketu slavila protiv Zagreba 77:67. Igrači Dražena Anzulovića od samog su početka diktirali tempo igre, međutim oslabljeni Mravi se ni u jednom trenutku nisu predavali.

Mravi bez pola momčadi pružili jak otpor

Mravi su u prvoj četvrtini prvi koš iz igre zabili tek nakon četiri minute igre kada je Dario Šarić zabio za 8:4. Momčad Dražena Brajkovića tražila se u napadu sve do kraja druge četvrtine, ali tada je rezultat već bio 41:25 za Zulinu ekipu. U tom periodu igre istaknuo se Miro Bilan, koji je ubacio 15 koševa uz stopostotni šut 6/6.
 
Zagreb se probudio krajem treće četvrtine pri rezultatu 47:41, ali bilo kakvo iznenađenje spriječili su Chris Owens, Chris Warren i Marko Car.

Valja napomenuti kako je Cedevita igrala bez Matjaža Smodiša, dok trener Zagreba, Brajković, nije mogao računati na usluge Marija Kasuna, Krune Simona, Damira Markote i Damira Mulaomerovića.

Najbolji u redovima Cedevite bio je Miro Bilan s 19 poena i 10 skokova, te Owens i Car koji su zabili po 14 koševa. Mrave je u porazu predvodio Šarić s 15 koševa, 10 skokova i 5 asistencija, te Rančić s 14 poena.

Anzulović: Nedopustiv je neprofesionalan pristup kakav smo imali u drugom poluvremenu

Nakon utakmice Anzulović nije bio zadovoljan. Trener Cedevite smatra kako je igra njegove momčadi pala u drugom poluvremenu što je nedopustivo:

"Uz sav respekt prema Brajkoviću i problemima koje su imali, kad imaš pristup u drugom poluvremenu kakav smo imali mi, ne možeš biti zadovoljan probjedom, bez obzira što se pišu dva boda. U prvom poluvremenu smo pokušavali."

"Nismo mogli pogoditi za tri poena, no barem smo pokošavali stvoriti za razliku. Drugo poluvrijeme je bila sasvim druga slika. Vidjelo se jedno doziranje, što nije bilo prvi put i to u sportskom mentalitetu nije dobro. Najviše me boli kad imamo jedan takav neprofesionalan pristup kakav smo imali u drugom poluvremenu", rekao je Anzulović nakon utakmice za službenu stranicu kluba.

Dražen Brajković, pak, nije imao što prigovoriti svojoj momčadi koja se lavovski borila na terenu:

"Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Mislim da smo igrali jako dobro, s obzirom na ekipu koju imamo. Nama je bitna utakmica protiv Zadra u utorak i ovo nam je jedno ohrabrenje da ćemo protiv Zadra imati širi roster. Neki igrači koji nisu igrali praktički godinu dana su se danas pokazali u dobrom svjetli. Tu mislim na Rikića i Prostrana", rekao je Brajković.

12. kolo A-1 Lige za prvaka:

KK Cedevita - KK Zagreb 77:67

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.