Čačić: Moj Dinamo je ovaj lijevo, a Kličko su mu suparnici u Ligi prvaka



ANTE ČAČIĆ slikovito je objasnio zašto Dinamo ima porazan skor i igru s protivnicima u Ligi prvaka: "Da mi netko da pet milijuna eura, ušao ušao u ring s Kličkom, ali ne bih ga napao, nego bi se skrivao po ringu.

Naravno, možda zaluta i koji moj udarac, ali važno je na nogama napustiti ring. Na koncu, možda bih nešto i naučio, a još bi za to bio dobro plaćen." dočarao je Čačić zašto bi "bilo dobro kada bi ipak realno gledali na neke stvari".

"Naša vizija je jasna: Dizanje iz dana u dan, a utakmice u Ligi prvaka potvrda su koliko smo blizu Europi"

Dinamov trener, poput njegovog prethodnika, podsjetio je kako je Modrima Liga prvaka "učenje i uživanje":"Proces rada znači da se radi o nečemu što traje, a naša vizija je jasna. Mi moramo iz dana u dan kroz rad i treninge dizati ekipu i pojedince kako bi svaki dan bili sve bolji te se približili kriterijima koje od nas traži Europa. Potvrde koliko smo u tome uspjeli dobivamo kroz utakmice Lige prvaka, a svaka utakmica nas usmjerava na koji način dalje raditi odnosno gdje smo kao pojedinci i kao momčad. Naravno, posao nikad nije gotov. U svakom slučaju, neće i ne bi nam trebalo nedostajati motiva."

"Jako sam ponosan na određene trenutke naše igre, stručnjaci su se složili da nismo razočarali"

Iako se od Kijeva do Zagreba slažu kako je Dinamo u Ukrajini odigrao lošu utakmicu, Čačić ne dijeli to mišljenje: "Jako sam ponosan na određene trenutke naše igre. Uostalom, svi nogometni stručnjaci su se složili kako nisu razočarani našim nastupom u Ligi prvaka, a morate znati da Kijev protiv kojeg smo mi igrali igra svakoga vikenda tešku utakmicu; onakvu kakvih mi odigramo tri godišnje. Uostalom, pa igraju u ligi gdje je jedan Eduardo zamjena, a nama bi gotovo sigurno bio najbolji strijelac."

"Nogometni novinari ne prate nogomet, a pišu o njemu"

Naravno da su novinari dobili svoju porciju packi i lekcija: "Mene čudi da vi novinari koji pratite nogomet zapravo uopće ne pratite nogomet. Jer da pratite onda biste znali da je rotiranje igrača o kojem toliko pišete, potpuno normalno u klubovima koji igraju ritam srijeda - nedjelja. Pa vi ste procijenili da je Dinamo protiv Hajduka igrao najbolju utakmicu ove sezone; unatoč svim rotacijama protiv kojih pišete.

"Nemamo osam poraza zaredom u Ligi prvaka, nego u skupini Lige prvaka"

Želio je napomenuti kako se pogrešno navodi broj Dinamovih poraza u Ligi prvaka: "Dinamo je u Ligu prvaka ušao bez poraza, a to ipak nešto znači, no to se vrlo brzo zaboravilo i priča se o osam uzastopnih poraza što nije baš tako. Naime, nemamo osam poraza zaredom u Ligi prvaka nego u skupini Lige prvaka; to je zaista velika razlika."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.