Buffon: Hvala Španjolcima što se nisu dogovorili s Hrvatima da nas eliminiraju s Eura



"ZNATE, ja sam govorio da ne možemo osvojiti Euro ako ćemo igrati kao protiv Hrvatske, jer nismo znali naplatiti našu superiornost. To se u međuvremenu promijenilo. Nadam se da smo sposobni napraviti iznenađenje i uzeti taj trofej", poručio je kapetan talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon.

> Balotelli: Idemo po naslov prvaka Europe!

> Španjolska - Italija 3:2

Italija će u nedjelju igrati protiv Španjolske u finalu Europskog prvenstva. Buffon, naravno, prednost daje aktualnom europskom i svjetskom prvaku.

"Španjolci dominiraju europskom i svjetskom scenom"

"Lijepo je vidjeti da su Španjolci iznimno motivirani, nakon što su osvojili Euro 2008. i svjetsku titulu prije dvije godine. Ta generacija zna kako osvojiti veliko natjecanje i zbog toga malu prednost dajem njima. Oni imaju veoma puno fantastičnih igrača. To je kolektiv koji dominira europskom i svjetskom scenom u zadnjih četiri do šest godina. Cijenim sve španjolske igrače", poručio je Buffon, koji se osvrnuo i na igre talijanskog junaka Marija Balotellija.

"Mario je igrao sjajno za nas. On je dio fantastične grupe igrača, a i naš izbornik ga je sigurno učinio još boljim igračem. No, jasno je da najveće zasluge za vlastiti napredak ima on sam jer je naporno radio kako bi dosegnuo ovu razinu", rekao je vratar talijanske reprezentacije.


Buffon se usput i zahvalio Španjolcima što nisu remizirali s Hrvatskom u skupini, odnosno što nisu eliminirali Italiju s prvenstva.

"Želim odati priznanje Španjolcima jer u utakmici protiv Hrvatske u skupini nisu odigrali onaj remi koji bi nas eliminirao s prvenstva", rekao je Buffon.

Prandelli: Španjolska nije dosadna, sviđa mi njihova igra



Lijepu riječ o Španjolcima imao je i talijanski izbornik Cesare Prandelli, koji je s čuđenjem komentirao kritičare koji tvrde da je španjolski nogomet - dosadan.

"Španjolci su dosadni? To nije točno. Zapravo se se njihovi protivnici uplašili njih pa su igrali vrlo defenzivno. Nije im pomagalo, jer je Španjolska na kraju uvijek izlazila kao pobjednik. Ne, Španjolci uopće nisu dosadni", rekao je Prandelli, koji je otkrio kako će pokušati zaustaviti Furiju.

"Naš glavni zadatak će biti pokušati osvojiti loptu što prije. Naravno da će to u velikoj mjeri ovisiti o tome kako će igrati Španjolska. Mi ćemo im pokušati zatvoriti prostor i spriječiti ih da razviju svoju igru, naročito u sredini terena", smatra talijanski izbornik.

"Očekujem Španjolce bez napadača"

U prvoj utakmici u skupini C, Talijani i Španjolci su odigrali 1:1. Del Bosque je poslao na teren formaciju 4-6-0, a Cesc Fabregas je glumio "lažnog" napadača. Međutim, Del Bosque je u najavi finala poručio kako će Italiju napasti s tri napadača.

"Očekujem Španjolsku bez napadača. Momčad koja guši svoje rivale i koja jednostavno ne prima golove. Makar igrali i bez klasičnog napadača, Španjolci vas napadaju vrlo duboko sa svih pozicija. Vrlo su moderni i meni se jako sviđa kako igraju. Mi ćemo se pokušati adaptirati na njihovu igru, bez obzira hoće li u sastavu biti "pravi" ili "krivi" broj 9", za kraj će Prandelli.

Finalni susret između Španjolske i Italije na rasporedu je u 20:45 sati, a utakmica će se igrati u Kijevu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.