Budan prihvatio Livaju kao brata: Ja vrijedim i van travnjaka, a on ne smije poletjeti!

Foto: Ansa

IGOR BUDAN, nakon bljeska Marka Livaje, postao je zgodna meta za razgovor. Riječanin jako dobro zna koliko se teško probiti u Seriji A, tamo je od 1999. godine i nanizao je devet klubova. S Livajom se našao u Atalanti. Talijani pišu da su već poput braće.

"Livaja u Budanu vidi starijeg zaštitnika", kaže L'Eco di Bergamo.

"Livaja je super momak, izvan terena samozatajan, a na terenu hrabar. To mi se sviđa. No, rekao sam mu da moa ostati s obje noge na zemlji i zaboraviti golove Romi. Danas o njemu pišu kao o iznenađenju, a već sutra će ga svi znati. Zato je bitno da ne poleti", sugerira Budan koji je utakmicu protiv Rome gledao s klupe.

Mora popraviti kretanje, dodavanja i igru glavom

"Naravno da bih volio igrati, ali ja znam da sam važan i iuzvan travnjaka. Možda ću ja sljedeći put grliti Livaju", čvrst je Budan kojeg smanjena minutaža više ne može poljuljati.

Zato bez fige u džepu pomaže mladom konkurentu da uspije.

"Livaja je čisti talent, već je pokazao kako mora igrati. Rekao sam mu da će mu ova godina biti lakša nego iduća", upozorava Budan 19-godišnjeg suigrača.

Još otkako je Livaju vidio u Ceseni znao je da u njemu leži potencijal za veće stvari.
"Mora popraviti kretanje, dodavanja i udarce glavom. S niskim težištem, može igrati i centarfora i povučenog napadača. Ima veliku nogometnu inteligenciju"

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.