Brkati Kralj branika za 200 milijuna funti kupio Fulham od umornog Al Fayeda

Foto: Guliver Image/Getty Images

SHAHID KHAN, 62-godišnji biznismen s američkim državljanstvom i pakistanskom domovinom, do danas je bio vlasnik "samo" jednog sportskog kluba, floridske momčadi američkog nogometa Jacksonville Jaguars.

Poduzetnik koji je stvorio tvrtku za proizvodnju auto-dijelova i koji se hvali kako gotovo dvije trećine američkih kamiona i sportskih automobila koristi njegove nehrđajuće branike, za iznos koji se procjenjuje na oko 200 milijuna funti, kupio je nogometni klub Fulham od 84-godišnjeg Mohameda Al Fayeda.

Egipćanin, koji je u čast novom vlasniku, na njegovom predstavljanju nosio umjetne brkove, odlazi iz kluba nakon 16 godina, u kojima je Fulham od niželigaša pretvorio u stabilnog premierligaša, koji je prije tri godine dogurao i do finala Europa lige.

Khan je ovom akvizicijom postao šesti američki vlasnik kluba u prvoj engleskoj ligi, ali ne namjerava stati s londonskim sportskim aktivnostima: Već od ove jeseni njegovi "Jaguari" igrat će po jednu domaću utakmicu NFL-a na Wembleyu.

"Fulham je savršen klub za mene u kojem imam toliko toga za naučiti i dati ću mu potpunu podršku kao bi bio uspješan." poručio je novi vlasnik kluba koji je prošlu sezonu završio na 12. mjestu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.