Bravo Perosh: Nokautirao bahatog Magalhaesa za samo 14 sekundi i osvetio Pokrajca!

Foto: Fightsite/Marko Petrak

"OČEKUJEM pobjedu prekidom. Ili submission ili nokaut", rekao je samouvjereno Vinny Magalhaes uoči dvoboja protiv Anthonyja Perosha na UFC-u 163. Nije to bilo jedino što je rekao. Bahati Brazilac je Peroshu u posljednjih nekoliko tjedana poručio da je "smeće", ali je sugerirao i "UFC-u da mu daju otkaz ukoliko izgubi od australskog Hrvata".

"Ne želim da ovo zvuči poput 'trash talka', ali Perosh je smeće. On ima dobro BJJ znanje, možda je najbolji u Australiji, ali što se toga tiče tamo su samo on i njegov brat. Da bi se netko zaista mogao nazvati najboljim mora imati konkurenciju od još barem 20 drugih boraca. Kad je brat jedini suparnik, onda titula najboljeg u državi ne znači baš previše. Kad sam po drugi put potpisao ugovor s UFC-om Joe Silva me tražio da mu pošaljem popis boraca s kojima želim u oktogon. Dao sam mu šest imena, Perosh nije bio među njima, ali je Silva na kraju njega prvog kontaktirao i on je tada odbio meč protiv mene", međuostalim je izjavio Magalhaes što je zapaprio i s ovom izjavom:

"Ako izgubim u toj borbi neka mi slobodno daju otkaz. Bit ću iskren i reći da sam to možda zaslužio i zbog svog posljednjeg nastupa, ali dali su mi novu priliku i želim je iskoristiti na pravi način", rekao je Magalhaes.

Danas mu je sigurno žao zbog ovih izjava. Pogotovo zbog ove zadnje jer bi nakon nokauta koji je "popio" protiv Perosha za samo 14 sekundi zaista i drugi put mogao dobiti otkaz u UFC-u. 40-godišnji Perosh se, pak, nakon velikog trijumfa veseli novom ugovoru s UFC-om i novim velikim pobjedama. Baš kao što je bila i ova protiv Magalhaesa.

Ako izbacimo mečeve u najjačoj svjetskoj MMA promociji koje je odradio prije nekoliko godina, Perosh se nakon povratka među elitu 2011. doslovce proslavio. Četiri sjajne pobjede prekidom i tek porazi protiv Cro Copa i Jima (koje mu nitko neće zamjeriti), sjajni su rezultati kakve nitko nije očekivao od ovog borca u poznim godinama.

Dodatna satisfakcija za Perosha je i osveta svog vrlo dobrog prijatelja Igora Pokrajca koji je od Magalhaesa izgubio prošle godine armbarom na UFC-u 152.

Sve u svemu Perosh zaslužuje čestitke i lovorike. Bravo Anthony!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.