Bjelica odbrojava posljednje dane u Beču? "Nije ovo Hrvatska gdje treneri lete nakon dva uzastopna poraza"

Foto: Guliver Images/Getty Images

NENADU BJELICI ne piše se dobro u bečkoj Austriji. Hrvatski stručnjak izbacio je Dinamo iz Lige prvaka, osigurao je klub financijski za nekoliko godina, ali uskoro su se zaredali porazi, a uprava kluba polako okreče palac prema dolje.

Bečka Austrija izgubila je prije nekoliko dana u gradskom derbiju od Rapida s 1:0, a Bjeličina momčad sada već četiri utakmice ne zna za pobjedu.

"Normalno je da nitko nije presretan zbog ove situacije u klubu što se tiče prvenstva. Analiza pokazuje da je jedan od razloga što se ulaskom u Ligu prvaka povećalo opterećenje na igrače, zaredale su ozlijede i forma zbog toga nije idealna. Klima mi se, naravno da mi se klima."

U Hrvatskoj, ne samo u nogometu, treneri su kao na kolodvoru. Jedni dolaze, drugi odlaze. U Austriji je malo drugačija, rekao je Bjelica.

"Kome je to zagarantirana 'stolica' trenera. Ja sam sretan da radim u Austriji gdje treneri ne lete zbog dva uzastopna poraza i nizu."

Poanta trenerske priče je da traješ dok je rezultat pozitivan, a samo je Alex Ferguson u Manchesteru trajao dokle god je on to htio.

"K'o trener si danas Bog, onda si najgori trener na svijetu - i to je jednostavno tako, to moraš prihvatit. I Mourinho i Ancelotti! Svi to moraju prihvatit. Ja to tako gledam, jer sam ja pozitivan tip."


Skrenuli smo priču u naše nogometne vode i dotaknuli se reprezentacije i dodatnih kvalifikacija s Islandom. "Novi izbornik Niko Kovač je idealan čovjek za ovu reprezentaciju", smatra Bjelica.

"Niko može pokrenuti medije, navijače i to je ono najvažnije jer je ekipa poljuljana. Nedostaje samopouzdanja, a u nogometu je ono vrlo bitno."

A samopouzdanje je izgubljeno kod Igora Štimca. Je li smjena bila nužna?

"Pa dobro, ako se gledaju zadnje tri utakmice - onda da. Ako se pak gleda sve, mi smo ušli u dodatne kvalifikacije što je dobro i što su i drugi izbornici osigurali - onda ga se nije trebalo smjenjivat."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.