Bivši UFC-ovac McSweeney pred nastup u Ljubljani: "Ne znam jesam li ikad bio ovako spreman"

Foto: Ivana Kaurloto (Fight Channel)

U SRIJEDU je održana press konferencija povodom nadolazećeg borilačkog spektakla Final Fight Championship 9 koji ćemo pratiti u petak iz ljubljanske dvorane Tivoli. Druženje boraca i novinara se održalo u službenom hotelu priredbe Austria Trend, a sudjelovale su najveće zvijezde eventa: James "Sladgehammer" McSweeney, Primož Vrbinc, Miran Fabjan i Ivica Trušček...

Prisutnima se prvi obratio predsjednik FFC-a Orsat Zovko koji je pojasnio zbog čega se odlučio na novi koncept eventa. U Ljubljani će po prvi put kickboxing i MMA mečevi biti potpuno odvojeni.

"Nakon svako eventa primili smo mnogo reakcija i sugestija s raznih strana, uključujući TV postaje diljem svijeta koje prenose FFC uživo. Pokazalo se da je ovo zasad možda i najbolja opcija, discipline smo odvojili, zapravo radi se o dvije čak različite priredbe. Svaka ima svoj naziv, svog voditelja i svoju grafiku", pojasnio je Orsat.

Bivši UFC-ov borac Englez James McSweeney stigao je još jučer u slovensku prijestolnicu, no to mu nije prvi boravak u Ljubljani. "Ovdje sam već jednom nastupao, ali bilo je to davno. Čini mi se da sam u Sloveniji odradio meč 2002. godine, ali borba je bila po K1 pravilima", otkrio je James.

"Vrlo sam uzbuđen pred ovu borbu, odradio sam odlične pripreme, bio sam na Tajlandu, a prije toga sam trenirao u Los Angelesu. Za svaku borbu se temeljito pripremam, ne znam jesam li ikad bio ovako spreman. Jako me zanima kakvu je taktiku pripremio Stefan, ali znam da je čvrst i jako dobar u parteru", smatra Englez.

U četvrtak je na rasporedu službeno vaganje koje će se također održati u hotelu Austria Trend s početkom u 14:00h. Organizatori pozivaju sve ljubitelje borilačkih sportova da dođu na službeno vaganje, podrže svoje borce i druže se s njima nakon što je službeni dio završen. Ulaz za fanove je slobodan!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.