Bivši Cibonaš ni u NBA-u ne zaboravlja beogradske traume: "Policija nas je čuvala, a navijači gađali"

BIVŠI igrač Cibone i još nekolicine velikih europskih klubova poput Maccabija i Barcelone Alan Anderson vraća se u NBA te će nositi dres Toronto Raptorsa. Bio je to povod za Andersonov intervju kojeg je dao The Provinceu. U razgovoru je Amerikanac govorio o karijeri van domovine, pa se tako dotaknuo i Hrvatske ali i neugodnosti koje je doživio u Kini.

Na početku je objasnio kako je ekspresno stigao u Toronto za svega nekoliko sati. U 13:30 sati nazvao ga je njegov agent Mark Bartelstein i poručio da hitno mora stići u Cleveland.

"Tako je i bilo jer sam ekspresno spremio stvari i za 50-tak minuta stigao na potpis", nastavio je Anderson kojega je Toronto odlučio angažirati nakon problema s ozljedama nekolicine igrača ove momčadi.

Tako se je Anderson vratio u NBA nakon pet godina izbivanja iz Amerike, odakle je put Europe krenuo iz Charlotte Bobcatsa. Karijeru na europskom tlu započeo je u Vici Bologni nastavio u Litvanskom Triumphu odakle je i stigao u Cibonu.

Iz zagrebačkih dana sjeća se gostovanja u Beogradu: "Gostovanja u Beogradu uvijek su bila neugodna. Kada bi izlazili iz autobusa prema Areni pratio bi nas kordon policije. Gađali su nas raznim metalnim predmetima pa se nismo mogli ni zagrijavati kako treba.“

Kao krunu svoje karijere u Europi navodi igranje u euroligaškim velikanima Barceloni i
Maccabiju: "Kada sam potpisao za ove velike klubove znao sam da je to nešto veliko i da to nešto
vrijedi, igranje u ova dva kluba stekao sam veliko iskustvo“, dodaje Anderson.

Ni približno lijepo iskustvo nije imao u Kini gdje je proveo zadnju godinu, igrajući za Shandong
Lions: "Neke stvari su bile užasne u Kini i nije se lako bilo priviknuti, ponajprije na hranu a i na
neudoban krevet." Intervju je završio u šaljivom tonu rekavši kako je u Torontu nakon prve prospavane noći izjavio "to je mekani krevet".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.