Belgija s desetoricom porazila Koreju i izborila okršaj s SAD-om

Foto: Index

U POSLJEDNJOJ utakmici skupine H Belgija je porazila Južnu Koreju s 1:0 i osvojila prvo mjesto. U osmini finala Belgijci će igrati protiv SAD-a.

"Crveni vragovi", koji su kvalifikacije za SP završili ispred Hrvatske, u skupini su upisali pobjede u sve tri utakmice, a do posljednje su stigli najteže.

Južnokorejanci su još bili u igri za plasman u osminu finala, ali u ovoj utakmici nisu pokazali gotovo ništa, iako je belgijski izbornik Marc Wilmots odmorio čak sedmoricu standardnih igrača, a Steven Defour im svojom glupošću u 44. minuti omogućio i igrača više.

Belgijci su u prvom dijelu imali dvije velike prilike, ali je Mertens oba puta, u 23. i 38. minuti, pucao visoko preko vrata. Južnokorejci su u 30. minuti čak dvaput bili nadomak vodstva, prvo je Ki Sungov šut obranio Curtois,a potom je Defour izbacio loptu s gol-linije.

Defour je u 44. minuti napravio veliku glupost, namjerno je nagazio južnokorejskog igrača i zasluženo zaradio crveni karton. Taj se igrač više gotovo nije osjetio na terenu jer je Južna Koreja bila potpuno bezopasna, a u 78. minuti Belgija je povela.

Origi je pucao prvi, a na odbijenu loptu natrčao je Jan Verthonghen i svladao vratara za 1:0. U sudačkoj nadoknadi nesavladivi Curtois je zaustavio dva opasna napada azijske momčadi, koja je, kao i Japan, razočarala na ovom prvenstvu.


Belgija će u osmini finala igrati protiv SAD, dok Alžir očekuje utakmica protiv Njemačke.
 

Stadion Corinthians Arena
Sudac: Benjamin Williams (SAD)
Gledatelja: 60.000
Strijelac: 0-1 Verthongen (78)
CRVENI KARTON: Defour (Bel, 44)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.