Austrijanci žele okruniti Hirschera, ali: "Prvi favorit je Feuz"

JOŠ od 2006., kada je Benjamin Raich pokorio skijaški svijet, Austrijanci čekaju na svog osvajača Svjetskog kupa.

Na prijestolju su se otad izmjenjivali Aksel Lund Svindal, Bode Miller, pa opet Svindal, zatim Carlo Janka i naposljetku, prošle godine, Ivica Kostelić (koji bi, vjerujemo, i ovu sezonu završio na prvom mjestu da nije bilo nesretne ozljede u superkombinaciji u Sočiju).

No, umjesto Ivičine obrane naslova stvari su se u posljednjih nekoliko tjedana rasplele tako da uoči završnice Svjetskog kupa vodi Beat Feuz s 1250 bodova, 55 više od Marcela Hirschera, koji uoči Schladminga ima velika očekivanja, ali i pritisak austrijske javnosti.

Posebno nakon Kranjske Gore, gdje je imao fantastičnu priliku za preuzimanje vodstva, ali u slalomu je haklao vrata i nije uspio ponoviti treće mjesto iz veleslaloma, koje bi mu bilo dovoljno da kao vodeći stigne u Schladming.

"Propustio je završiti na postolju i sada, logično, Feuza smatra prvim favoritom. Niti Ivica Kostelić nije otpisan, ali prije zadnje četiri utrke Švicarac je u najboljoj startnoj poziciji", ističe Kurier.

Hoće li umjesto štoperice odlučiti - priroda?

U kultnom zimovalištu u srijedu se vozi spust, u četvrtak super-G, a nakon dana odmora, kulminacija će uslijediti za vikend, kada su na programu veleslalom (subota) i slalom (nedjelja). Austrijanci se nadaju kako zadnja utrka neće odlučivati isključivo o slalomskom globusu, a na ruku bi im moglo ići i vrijeme, ukoliko do te mjere bude loše pa otkaže barem jednu brzu utrku.




Ne bi to bilo ništa čudno, a ni novo - dovoljno je prisjetiti se lanjske završnice u Lenzerheideu, kada su organizatori skrojili ukupnu pobjedu Mariji Riesch ispred Lindsey Vonn, dopustivši da se u "nemogućim" uvjetima održi slalomska utrka, između otkazanog superG-ja i veleslaloma.

Hirscher žali za Kranjskom Gorom: "Da sam završio i kao 10., puno bi mi to pomoglo"

Sudeći prema vremenskoj prognozi, koju donosi Kleine Zeitung, ponavljanje Lenzerheidea u Schladmingu se neće dogoditi: "Današnji trening spusta skijašica je otkazan, u utorak se očekuje kiša, ali do kraja tjedna ne očekuje se ni snijeg ni kiša", piše KZ, uz dodatak kako je "sve spremno za veliko finale".

Wiener Zeitung donosi izjave Marcela Hirschera: "U Kranjskoj Gori dao sam sve, možda sam mogao malo manje riskirati, ali do tada sam bio brz. Da sam završio na desetom mjestu, puno bi mi to značilo u borbi za ukupnu pobjedu", svjestan je Austrijanac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.