Addy novi Dinamov otpisani stranac: Ostali su od Azerbajdžana do "osme brazilske"

Screenshot: Youtube

LEE ADDY, ganski 25-godišnji stoper raskinuo je ugovor s Dinamom nakon dvije i pol godine suradnje. Ganski internacionalac kupljen je prošle godine kao pojačanje na stoperu nakon što je prvu sezonu u Dinamu bio na posudbi iz kineskog Dalian Aerbina. Addy je prije toga bio u Crvenoj Zvezdi, gdje se sukobljavao s trenerom i još jednim dinamovcem Robertom Prosinečkim.

Nažalost, ispostavilo se da je ušao u društvo Dinamovih promašenih internacionalnih investicija. Podsjetimo se samo nekih od najgorih poslova braće Mamić, koji već desetljeće vole obiteljskom klubu davati međunarodni štih. Nažalost po njih, to često završi ovako:

Dodo

Tada napadač Inter iz Zaprešića doveden je kao velika želja Krunoslava Jurčića. Nažalost po Dinamo, Dodo je se iskazao kao totalni promašaj. U 16 utakmica zabio je samo 3 gola te je poslan u Lokomotivu na posudbu. Tamo nije bio ništa bolji gdje je u 12 utakmica zabio samo 2 pogotka. Danas je član Gabale, kluba iz Azerbajdžana.

Dimitrious Papadopoulous

Grk koji je doveden kao napadač koji bi napokon mogao gurnuti Dinamo prema Ligi prvaka ostao je zapamćen po jednom golu u porazu od Red Bull Salzburga u Europi. Za Dinamo je zabio 2. Danas nema kluba, a poslije Dinama je bio u Paoku i Celti Vigo. U Celti je bio još lošiji nego u Dinamu gdje je u 25 nastupa zabio jedan pogodak.

Adrian Callello

Jedna od najskupljih investicija Dinama (2.6 mil €) nije opravdala investiciju Modrih. Za Dinamo je skupio čak 75 nastupa uz 3 pogotka, ali nikada nije potvrdio status pojačanja. Poslije Dinama odlazi u Italiju gdje je za Sienu i Chievo skupio sveukupno 9 nastupa u 2 godine. Danas je u argetinskom Quilmes Athletic Clubu.

Grzegorz Sandomierski

Stigao na posudbu u Dinamo iz Genka, ali pokazao se kao katastrofalan vratar. U skoro svakoj utakmici je primio gol, a imao je vrlo malo obrana. Vraćen s posudbe natrag u Genk, danas je član Crakovie.

Anderson Costa

Napadač Vasco da Game popraćen velikim najavama stigao je u Dinamo uz odštetu od milijun eura. Zdravko Mamić ga je hvalio kao o jednom od budućih legendi kluba dok se na kraju ispostavilo da ga je Dinamo doveo na temelju You Tube snimke te ga uživo nikada nije ni pogledao. U 23 nastupa za Dinamo postigao je 4 pogotka i zaradio crveni karton u desetoj sekundi utakmice protiv Hajduka. Danas je član brazilskog osmoligaša Club Sociedada Esportive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.