Usporedili smo cijene hrvatskih proizvoda u Srbiji i kod nas

Foto: Index

Ljetna sezona otkad je interneta već tradicionalno donosi i sezonu slikanja, uspoređivanja i zgražanja nad cijenama u Hrvatskoj. S obzirom na to da se na društvenim mrežama pokrenula ogromna rasprava zbog cijena u dućanima i otkrića da su cijene hrvatskih proizvoda u dućanu u New Yorku slične onima koje mi plaćamo u Hrvatskoj, škicnuli smo i cijene hrvatskih proizvoda na policama dućana u susjednoj Srbiji.

Evo cijena nekih osnovnih proizvoda u Srbiji

Posjetili smo poslovnice nekih poznatih lanaca supermarketa u Srbiji. Za početak smo htjeli vidjeti kakve su cijene osnovnih stvari. Uglavnom su jeftinije nego kod nas, pa smo tako pronašli litru jogurta za euro, kilogram riže za euro i pol te 10 jaja M veličine za 1.97 eura. Kilogram brašna može se kupiti za 40-ak centi, a cijena ulja jednaka je kao kod nas, oko 1.20 eura. Najjeftinija litra trajnog mlijeka košta nešto manje od jednog eura. 

Hrvatski proizvodi skuplji na hrvatskim policama?

Evo i kako se kreću cijene hrvatskih proizvoda na policama u Srbiji u usporedbi s cijenama na policama hrvatskih dućana. 

U Srbiji je skuplje Dukat trajno mlijeko, koje ćete tamo platiti tridesetak centi više. S druge strane, zanimljivo je da je Dukat tekući jogurt kod nas osjetno skuplji. 

Vegeta od 250 grama skuplja je u Hrvatskoj, dok je ona od 400 grama jeftinija. Lino Lada se dosta razlikuje u cijenama u Srbiji, no ako kupujete u jeftinijoj trgovini, platit ćete je i pola eura jeftinije nego u Hrvatskoj. Ostali proizvodi više-manje koštaju jednako i ondje i ovdje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.