TikTok je službeno pokrenuo svoju online kupovinu u Sjedinjenim Američkim Državama

Foto: shop.tiktok.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POČEVŠI od danas, TikTok korisnici u SAD-u sada mogu koristiti TikTok Shop, online tržište koje već postoji u Ujedinjenom Kraljevstvu, kako bi izravno kupovali proizvode unutar same aplikacije. Osim toga, ova promjena omogućava robnim markama i kreatorima da vam prodaju proizvode putem svojih videa.

TikTok je započeo testiranje svoje e-trgovinske inicijative u SAD-u u studenom prošle godine. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci tvrtka je proširila broj dobavljača u okviru ovog testiranja. ByteDance provodi eksperimente s različitim modelima kupovine na raznim tržištima, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo i mnoge zemlje jugoistočne Azije.

Kreatori imaju opciju označavanja proizvoda kako bi olakšali korisnicima kupnju iz videozapisa u feedu i tijekom videozapisa uživo. Brendovi također mogu stvarati svoje vlastite kolekcije proizvoda koje su dostupne s njihovih profilnih stranica.

TikTok je također uveo novi affiliate program koji će omogućiti kreatorima da zarađuju provizije putem prodaje proizvoda unutar svojih videozapisa i livestreamova, a sve to bez potrebe za dogovaranjem poslova izvan TikTok platforme.

Tvrtka trenutačno ne planira uvesti mogućnosti kupnje u Europi

U SAD-u TikTok aktivno koristi popularnost trendova kao što je #TikTokMadeMeBuyIt, što rezultira milijardama pregleda za taj hashtag i povezane pojmove. U isto vrijeme tvrtka se suočava s jakom konkurencijom u sektoru e-trgovine poput Amazona i Sheina. Prošlog mjeseca izvješće The Information sugeriralo je da bi TikTok mogao razmotriti zabranu veza s trećim stranama u e-trgovini, no ByteDance je opovrgnuo te tvrdnje.

Tvrtka je izjavila da trenutačno ne planira uvesti mogućnosti kupnje u Europi. TikTok Shop nedavno je pokrenut i u Tajlandu, Maleziji i Vijetnamu, a dostupan je i u Indoneziji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.