Svega nekoliko mesnica u Osijeku, Zagrebu i Splitu radi nedjeljom ovo ljeto

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGIMA su nedjelje bile glavni dan za odlazak u nabavku, malo u trgovinu po osnovne namirnice pa na tržnicu po voće i povrće i onda do mesnice. Usput ako bi bilo lijepo vrijeme, mnogi bi uzeli pauzu i usput sjeli i na kavu, po mogućnosti na terasu kako bi upijali sunce. Često bi kafići uz tržnice bili krcati, a uz stolove bi bile odložene vrećice iz kojih bi virilo voće ili povrće. 

>> Obišli smo zagrebačke tržnice, evo kakvo je trgovinama radno vrijeme nedjeljom
>> Radno vrijeme nedjeljom u trgovinama na tržnicama Utrine, Trešnjevka i Jarun

Sada je s uvođenjem radnih i neradnih nedjelja situacija promijenjena. Naime, kao što već znate, od uvođenja novog zakona o trgovini mnoge su trgovine, šoping-centri, mesnice i pojedini prodavači na tržnicama prilagodili svoje radno vrijeme nedjeljama. Mogu birati 16 nedjelja u godini tijekom kojih će raditi.

Postoje izuzeci, jedan od njih su tržnice, ali na njima mogu raditi samo oni koji prodaju vlastite proizvode. Većina mesnica je pak u Zagrebu odlučila ne raditi nedjeljama preko ljeta sve do rujna. No ima par izuzetaka, kako u Zagrebu tako i u Osijeku i Splitu, ali i drugim gradovima, evo koje rade.

Purex 

Purex je svoje kupce putem Instagrama, ali i službene web stranice obavijestio da iako u periodu od 2.7. do 2.9. većina njihovih prodavaonica neće raditi nedjeljom, postoje izuzeci. Oni su:

  • Prodavaonica u šoping-centru Mall of Split, Josipa Jovića 93, Split, će u periodu od 2.7. do 2.9. raditi svaki dan od 8 do 22 sata
  • Prodavaonica u šoping-centru City Center one East radit će i u nedjelju 20.8. od 8 do 21 sat

MM Medven 

Nedjeljama neće raditi njihove mesnice u Zagrebu u naseljima Siget, Dubrava, Gornje Prekrižje te ona u mjestu Krašić. No mesnica u Osijeku na adresi Trg Ljudevita Gaja 5a radit će i nedjeljom preko ljeta i to na datume: 13.8. i 27.8. Ostale radne nedjelje pogledajte ovdje


Mesnice Bođirković

Ova mesnica nema unaprijed izvješen raspored radnih i neradnih nedjelja, ali redovito putem svojih profila na društvenim mrežama obavještava svoje kupce koje njihove mesnice rade tu nedjelju.

Imaju mesnice u par gradova, a do sada su im nedjeljama radile one u naselju Borovo i na tržnici u Vukovaru, zatim u Dalju u naselju Bijelo Brdo, Osijeku i Zagrebu. No za točne informacije koja će raditi u nedjelju koja vas zanima najbolje je provjeriti njihove profile dan ili dva prije. 


Ravlić 

Evo koje njihove mesnice preko ljeta rade i nedjeljom. Uglavnom one u sklopu Kauflanda u koje mnogi odlaze nedjeljama u nabavku:

  • U sklopu Kauflanda u Požegi mesnica radi i nedjeljom, od 8 do 15 sati. Adresa je Njemačka ulica 40
  • U Zaboku na adresi Ulica Josipa Broza Tita 25 nedjeljom radi od 8 do 15 sati
  • U sklopu Kauflanda u Sesvetama radi njihova mesnica nedjeljama od 8 do 20 sati, adresa je Bistrička ulica 6
  • U Varaždinu na adresi Koprivnička ulica 17 nedjeljom radi od 8 do 20 sati
  • U Zagrebu u sklopu Kauflanda na Jankomiru i Pešćenici radi nedjeljama njihova mesnica od 8 do 14 sati. U Zagrebu u sklopu Kauflanda na Vrapču radi njihova mesnica nedjeljama od 8 do 20 sati Mimo ovih u sklopu Kauflanda u Zagrebu radi nedjeljama i ona na Jarunu, na adresi Pakoštanska 5, od 7 do 12 sati
  • U Slavonskom Brodu radi isto ona u sklopu Kauflanda, od 7 do 20 sati
  • U Vinkovcima, Virovitici i Đakovu isto radi njihova mesnica u sklopu Kauflanda, od 7 do 14 sati, odnosno od 8 do 14 sati (Đakovo i Virovitica)
  • U Osijeku njihova mesnica radi na tržnici Trg Ljudevita Gaja 5a i to nedjeljom na neparne datume
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.