Satovi Toma Cruisea ukrali pažnju dok je promovirao novi Mission: Impossible

Foto: EPA/cartier.com/vacheron-constantin.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON četiri desetljeća u središtu pozornosti Tom Cruise zna da novije nije uvijek bolje. Dovoljno je pogledati lijevo zapešće zvijezde tijekom međunarodne novinarske turneje za Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.

"Vjerojatno bi se mogao domoći jednog od najpopularnijih satova godine, poput IWC Ingenieura, ali umjesto toga odlučio je nositi dva stara favorita - Cartier Santos de Cartier i Vacheron Constantin Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin", piše Robb Report.

Cartier Santos de Cartier, 8700 eura (65.550,15 kn)
Cartier Santos de Cartier, 8700 eura (65.550,15 kn)

Cruise je nosio prvi od dva sata dok je prošlog četvrtka promovirao svoju sedmu ulogu Ethana Hunta u Seulu. Santos pravokutnog oblika dizajniran je po narudžbi pilota Alberta Santos-Dumonta tijekom prvog desetljeća 20. stoljeća.

Ima pravokutno kućište od 39.8 mm izrađeno od nehrđajućeg čelika u kojem se nalazi posrebreni opalinski brojčanik s rimskim brojevima, prozor s datumom na 6 sati i plave kazaljke u obliku mača. Vodootporan sat dolazi s odgovarajućom narukvicom, a pokreće ga mehanizam s automatskim navijanjem kalibra 1847 MC. Sat je dostupan za kupnju po cijeni od 8700 eura, možete ga vidjeti ovdje.  

Ove satove Tom Cruise je nosio u nekoliko navrata

Tri dana kasnije, kada se pojavio na konferenciji za medije u Sydneyju, Cruise je nosio svoj Overseas Perpetual Calendar. Sportski sat je potomak legendarnog Ref. 222 i ima kućište od 41.5 mm izrađeno od 18-karatnog bijelog zlata debljine samo 8.1 mm i povezano s integriranom narukvicom od istog materijala.

Vacheron Constantin Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin, cijena na upit
Vacheron Constantin Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin, cijena na upit

Ispod njegovog kristala nalazi se plavi brojčanik s prikazom Mjesečeve mijene na 6 sati, zajedno s tri pomoćna brojčanika. Pokreće ga kalibar 1120 koji održava točnost pomoćnih brojčanika do 78 godina. Ovaj je sat i skuplji s cijenom od 102.000 dolara (93.776,76 eura). Sat možete vidjeti ovdje

Ako ste, pak, prošle godine obratili pozornost na reklame za film Top Gun: Maverick, oba bi vam sata trebala izgledati poznato. Cruise je pokazao nevjerojatnu svestranost Overseasa kada ga je upario sa smokingom na filmskom festivalu u Cannesu.

Također ga se moglo vidjeti kako nosi Santos na događaju za obožavatelje u Seulu mjesec dana kasnije. Naravno, Cruiseova najnovija turneja za novinare tek počinje, tako da ima dovoljno vremena da nosi druge satove prije nego što film stigne u kina u srijedu, 12. srpnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.