Preporuka izleta: Zimsko kupanje u toplom jezeru udaljenom samo dva sata od Zagreba

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO prezirete zimske temperature, a budžet vam ne može podnijeti putovanje na daleke tople destinacije, povoljnija alternativa nalazi se i bliže nego što ste mislili.

Poznato mađarsko termalno lječilište Hévíz od Zagreba je udaljeno samo dva sata, a soba ili apartman za dvoje može se pronaći za manje od 50 eura po noćenju.

Jezero Hévíz, smješteno podno planine Keszthely, najveće je svjetsko termalno jezero u kojem je dopušteno kupanje. Iz podzemnih špilja stalno izvire voda, i to u prosjeku oko 410 litara u sekundi. Zbog toga je voda u jezeru uvijek svježa i čista.

Jezero se prostire na 4.6 hektara, točnije 46.350 m2, a izvor mu je na dubini od 38.5 metara. Zahvaljujući obilnoj zalihi vode, voda u jezeru se u potpunosti zamijeni za 72 sata. Vode jezera Hévíz podjednako su bogate otopljenim i plinovitim tvarima, kombinirajući blagotvorna svojstva ugljikovih, sumpornih, kalcijevih bikarbonatnih i magnezijevih bikarbonatnih voda.

Topla voda koja izvire je oko 40°C, ali ovisno o dobu godine i vremenskim prilikama, temperatura na površini je oko 24°C u najhladnijim danima, a može doseći 38°C u ljetnim mjesecima.

Osim plivanja, u gradu wellnessa možete uživati i u bazenima s ljekovitim blatom, a šteta bi bilo ne razgledati zanimljive pješačke staze i neobične špilje u okolici.

Cijena ulaznice u trajanju od tri sata iznosi 9.50 eura za odrasle osobe, povoljnije su one za posjetitelje starije od 60 godina, djecu, studente i grupne ulaznice. Cjenik možete vidjeti ovdje

Valja napomenuti da je u jezeru Hévíz preporučljivo ostati samo trideset minuta u kontinuitetu.


Preporuka smještaja

Alenso Guesthouse

Privatni smještaj Alenso nalazi se u Hévízu, 1.6 km od termalnog jezera Hévíz, a nudi smještaj s restoranom, besplatnim privatnim parkiralištem, barom i zajedničkim salonom.

U sklopu objekta u siječnju je dostupna Deluxe soba koja može primiti dva gosta. 

Ova dvokrevetna soba s bračnim krevetom ima balkon, zvučnu izolaciju i vlastiti ulaz. Cijena na Bookingu joj je trenutno snižena i iznosi 361.65 kn (48 €) za noćenje.

Apartman Toldi Panzio Hévíz

Nešto veći apartman u kući Toldi Panzio Hévíz, u koji stane ukupno šest gostiju, jedan je od rijetkih koji je i dalje dostupan u siječnju.

Dvosobni apartman u kući Toldi Panzio Hévíz dvadesetak je minuta hoda udaljen od termalnog jezera Hévíz, koje je savršeno odredište za zimsko kupanje jer u njemu temperatura zimi ne pada ispod 22 stupnja Celzijeva. U sklopu jezera nalaze se i unutarnji bazeni, koji su topliji za desetak stupnjeva.

Apartman od 45 m² ima balkon, dvije spavaće sobe s bračnim krevetima i dnevni boravak s kaučom na razvlačenje.

Noćenje u ovom dvosobnom apartmanu na Bookingu košta 926.75 kn (123 €).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.