Pitali smo građane što će pripremati za Uskrs i koliko će potrošiti: "Umorila sam se"

Screenshot: Index Video

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DANAS je Veliki petak, a za dva dana kršćani obilježavaju Uskrs. Ovaj blagdan, koji slavi uskrsnuće Isusa Krista, tradicionalno je vrijeme okupljanja obitelji i prijatelja. Peku se kolači i kruh, boje jaja, a domovi se ukrašavaju prigodnim motivima.

Zbog rastućih cijena hrane i životnih troškova, ovogodišnji Uskrs stiže u vrijeme kada mnogi važu između obilja na stolu i potrebe za štednjom. Razgovarali smo s Zagrepčanima o njihovim planovima za pripremu uskršnjih jela i koliko planiraju potrošiti. 

"Umorila sam se kuhanja"

Prva sugovornica otvoreno nam je priznala da ju je kuhanje umorilo. Još uvijek nije odlučila kako će obilježiti Uskrs, ali razmišlja o mogućnosti da ipak nešto skuha. Na upit Indexove reporterke što će se naći na njezinom blagdanskom stolu, rekla je: "Niti to ne znam, iz jednostavnog razloga što 50 godina kuham i umorila sam se kuhanja." 

@index.hr "50 godina kuham i umorila sam se." #uskrs #indexhr #hrana #blagdanskistol #zagreb #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Dodala je da će joj se na stolu vjerojatno naći janjetina i pinca. "Baš klasično, tradicionalno, ako me bude volja kuhati." Hranu je već kupila, i otkrila nam je da je potrošila 50 eura. Dom ne planira ukrašavati. "Ma ne pada mi na kraj pameti", rekla je uz smijeh. 

"Te cijene se mijenjaju iz tjedna u tjedan"

Iduća sugovornica otkrila nam je da će Uskrs provesti kod kuće, s mužem. Planiraju pripremati šunku, jaja, luk te neki kolač. "Te cijene se mijenjaju iz tjedna u tjedan", odgovorila je na upit Indexove reporterke koliko planira potrošiti. No dodala je da, za njih dvoje, ispod 100 eura: "Čovjek ne može ni računati."

@index.hr "Te cijene se mijenjaju iz tjedna u tjedan." #uskrs #blagdanskistol #indexhr #zagreb #hrana #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

"Ništa previše"

Jedna gospođa otkrila nam je svoje planove za Uskrs. "Prijepodne misa, popodne druženje, odmor", rekla je. Što se tiče troška za blagdanski stol, otkrila nam je da ne planira ništa previše potrošiti s obzirom na to da živi na selu i imaju "sve što im treba". Stoga, skoro ništa ne kupuju. 

@index.hr "Živimo na selu i imamo sve što nam treba." #uskrs #blagdanskistol #indexhr #zagreb #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Dosta je sve poskupilo, otišlo je sve u nebo"

Zadnja sugovornica nam je otkrila da će obavezno otići na jutarnju misu i da će Uskrs proslaviti u ugodnom druženju s prijateljicom te da planira napraviti kvalitetan ručak.

"Naravno, zna se, šunkica, jaja, mladi luk", otkrila je što će se, između ostaloga, naći na njezinom blagdanskom stolu. Što se tiče troška, rekla nam je: "Dosta je sve poskupilo, otišlo je sve u nebo." Dodala je da planira potrošiti oko 150 eura. 

@index.hr "Dosta je sve poskupilo, otišlo je sve u nebo." #indexhr#uskrs #blagdanskistol #foryou #foryoupage #foryou #zagreb #hrvatska ♬ original sound - Index.hr
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.