Ovo je 15 najboljih ljetnih mirisa za muškarce, prema Robb Reportu

Foto: Shutterstock/Promo/byredo.com/hermes.com/tomford.com/ richardjamesfragrances.com/louisvuitton.com/ormondejayne.com/ vacation.inc/michelgermain.com/scentlounge.com/diptyqueparis.com/ caswellmassey.com/perfumehead.com/row.escentric.com/guerlain.com/sisley-paris.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE nekoliko dana pisali smo o najboljim luksuznim parfemima koji, prema mišljenju urednika Harper's Bazaara, vrijede svakog centa. Danas vam donosimo popis najboljih ljetnih parfema za muškarce.

Luksuzni lifestyle magazin i portal Robb Report, omiljeno odredište za ljubitelje dizajnerskih proizvoda i usluga, sastavio je listu od 15 osvježavajućih ljetnih mirisa za muškarce, od Diptyquea do Toma Forda. Ističu da ovi parfemi mogu služiti i kao "izvor optimizma čak i tijekom tmurnih zimskih dana".

Popis je sastavljen uz pomoć Leile Zagwolsky, suosnivačice i izvršne direktorice platforme za otkrivanje parfema LUXSB, te Claytona Ilolahia, menadžera za evaluaciju i komunikacije u organizaciji Fragrances of the World.

Richard James Aqva Aromatica Blade of Grass Eau de Cologne

Richard James Aqva Aromatica Blade of Grass Eau de Cologne, Amazon, 100 ml, 148.95 eura

Ovaj suptilan miris idealan je za cijelu godinu, a osobito dolazi do izražaja tijekom ljetnih mjeseci. "Blade of Grass očarat će vaše prijatelje, kolege, a možda i neprijatelje svojom aromatičnom svježinom. Štoviše, vjerojatno nećete upoznati nikoga tko ga također nosi, stoga će biti savršen osobni izbor za vas", ističe Robb Report.

Louis Vuitton Pacific Chill Eau de Parfum

Louis Vuitton Pacific Chill Eau de Parfum, cijena i dostupnost na upit

Kao najbolji ljetni miris Louisa Vuittona ovaj portal izdvaja Pacific Chill iz 2023. Opisuju ga kao izuzetno optimističan miris koji spaja crni ribiz i cedrat, stvarajući mirisni ekvivalent svježe pripremljenog koktela Paloma, popularnog meksičkog pića od tekile i grejpova soka s dodatkom soli i limete.

Ormonde Jayne Levant Eau de Parfum

Ormonde Jayne Levant Eau de Parfum, Parfumerija Lana, 88 ml, 195 eura

"Ako bismo mogli uhvatiti esenciju ljeta u jednu bočicu, Levant by Ormonde Jayne bio bi pravi izbor", objašnjava Zagwolsky, dodajući da je ovaj miris postao pravi hit među njezinim kupcima. Proizvođač opisuje ovaj parfem kao "bočicu sreće", zahvaljujući njegovoj mješavini citrusnih i cvjetnih nota poput bergamota, mandarine, ruže, cvijeta naranče, cedra i mošusa.

Vacation After Sun Eau de Toilette

Vacation After Sun Eau de Toilette, 30 ml, 54.78 eura

Najnovije izdanje ovog brenda je ova toaletna voda od 30 ml koja evocira osjećaj svježine. "Zamislite aloe veru, dinju, ručnike u odmaralištu i poslužavnik s ginom i tonikom. Ovaj miris izmami osmijeh čim ga poprskate i umiruje um tijekom najtoplijih dana", navodi ovaj portal.

Michel Germain Michel French Oak & Sage Imperiale Parfum

Michel Germain Michel French Oak & Sage Imperiale Parfum, 100 ml, 278.46 eura

Leili Zagwolsky posebno su drage note ovog parfema. "Listovi smokve i kadulja uravnoteženi s kraljevskim francuskim hrastom i cedrovim drvetom dočaravaju šetnju šumom u zoru ljetnog dana, obavijenu maglovitom i osvježavajućom jutarnjom rosom", objašnjava ona.

A. N. OTHER - FR/2018 Parfum

A. N. OTHER - FR/2018 Parfum, 50 ml, Scent Lounge, 125 eura

Ovaj dugotrajni parfem karakterizira svjež miris koji budi osjetila poput ljetnog pjenušavog koktela. Njegove gornje note dinje, korice grejpa i pravog gina s tonikom igraju ključnu ulogu, a kombinirane su sa srcem od kleke te drvenasto-mošusnom bazom.

Diptyque L'Eau Papier Eau de Toilette

Diptyque L'Eau Papier Eau de Toilette, 50 ml, 102 eura

Najnoviji miris Diptyquea je očaravajuća, mošusno-drvenasta kolonjska voda koja odaje počast - papiru. Taj poznati miris možda će vas vratiti u školske dane, kada ste, ironično, žudjeli za ljetnim praznicima.

Ova esencija svijetlog drveta, rižine pare i bijelog mošusa pruža osvježavajući osjećaj. Također ima sofisticirani i gotovo gurmanski završetak, donoseći užitak poput onog tijekom usporenog ljetnog vikenda.

Caswell-Massey 2571 Eau de Parfum

Caswell-Massey 2571 Eau de Parfum, 100 ml, 182.60 eura

Najnovije izdanje ovog renomiranog brenda odličan je izbor za cijelu godinu zahvaljujući uravnoteženom i slojevitom sastavu. Sadrži drvenasto-cvjetne, začinske, aromatične, citrusne i amber note. Međutim idealan je za ljeto zbog svoje svježine i dinamičnosti.

Perfumehead Somewhere Extrait de Parfum

Perfumehead Somewhere Extrait de Parfum, 50 ml, 388 eura

Ovaj ekstrakt jedan je od najkoncentriranijih mirisa na tržištu. Riječ je o mješavini pačulija, nerolija, jasmina, irisa, bergamota, hrastovog lišaja i mošusa. Perfumehead ovaj parfem naziva "bijegom", savršenim za ljetne dane jer nudi pauzu od svakodnevnih obveza poput poslovnih e-mailova, videopoziva i putovanja na posao.

Tom Ford Mandarino Di Amalfi Eau de Parfum

Tom Ford Mandarino Di Amalfi Eau de Parfum, Martimex, 50 ml, 308.59 eura

Ovaj biljno-cvjetni i citrusni parfem dočarava talijansku obalu. Iako su mnogi mirisi na ovom popisu uniseks, ovaj je idealan za parove koji žele dijeliti parfem.

Hermès H24 Eau de Parfum

Hermès H24 Eau de Parfum, Lookfantastic, 30 ml, 80.45 eura

H24 je jedan od omiljenih ljetnih mirisa Ilolahije. Prvi put je predstavljen 2021. godine, a 2022. stigla je jača verzija s naglašenijim zelenim i gorkim notama. "Ovaj zeleni miris daje mi energiju i pruža osjećaj smirenosti", kaže Ilolahia. "Ima sve što tražim i pravo je zadovoljstvo nositi ga."

Escentric Molecules Molecule 01 + Ginger Eau de Toilette

Escentric Molecules Molecule 01 + Ginger Eau de Toilette, 100 ml, 180 eura

Najnovija verzija mirisa Molecule 01 je ova s dodatkom đumbira. "Dodaje prstohvat začina klasičnoj formuli Molecule 01, gotovo kao da režete svježi đumbir za popodnevni čaj", piše Robb Report.

Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Vetiver

Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Vetiver, Parfumerija Lana, 75 ml, 109 eura

Izvrsna kombinacija gorkog nerolija i drvenastog vetivera, jedne od najpoznatijih i najtrajnijih nota u parfumeriji. Robb Report napominje da je ovo jedan od laganijih mirisa na popisu, što znači da nije toliko dugotrajan, ali to je prednost za one koji žele nositi različite mirise tijekom dana.

Sisley-Paris L'Eau Rêvée d'Hubert Eau de Toilette

Sisley-Paris L'Eau Rêvée d'Hubert Eau de Toilette, Makeup.hr, 50 ml, cijena na popustu je 98.88 eura

Ovaj parfem ima osvježavajuću notu mente koja se prva osjeti nakon prskanja, a zatim prelazi u citrusno-zelenu mješavinu koja traje satima. Među svim mirisima na ovom popisu, ovaj je najbolji za slojevito nanošenje. Sisley-Paris ga zato naziva "pojačivačem", no i sam po sebi ostavlja dobar dojam.

Byredo Rose of No Man’s Land Eau de Parfum

Byredo Rose of No Man’s Land Eau de Parfum, 50 ml, 165 eura

Ilolahia naglašava da je ruža kameleon u svijetu parfema i smatra da bi više muškaraca trebalo razmotriti parfeme s tom notom. Ruža je prisutna u mnogim parfemima kao suptilna srednja nota koja omogućava drugim notama da prevladaju tijekom razvoja mirisa.

No, u određenim mirisima, poput Byredovog, ruža dolazi do izražaja. Latice ruže uravnotežene su s pikantnim ružičastim paprom i privlačnim amberom. Ovaj miris podiže raspoloženje, ali njegove dublje note drže ga prizemljenim. Može se nositi tijekom cijele godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.