Ovih 5 stvari nikad ne biste smjeli držati na svojim kuhinjskim površinama

Foto: Shutterstock/ikea.com/hm.com/sinsay.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RADNE površine u kuhinji iznad svega trebaju biti funkcionalne, stoga je važno osigurati da su predmeti na njima korisni. Evo koje predmete biste trebali izbjegavati držati na njima, kao i koje su vam druge opcije dostupne.

Blokovi za noževe

Iako nisu estetski problem, blokovi mogu biti problematični na radnim površinama. Dizajnerica interijera Emily Vaughan je objasnila za Homes&Gardens: "Ako imate alternativno mjesto koje ih drži izvan vidokruga i štedi prostor na radnoj površini, iskoristite ga."

Noževe je najbolje držati u organizatoru u ladici ili na zidu, tim više što neprekidno izvlačenje iz bloka može s vremenom otupiti oštricu.

Boce deterdženta

Svaka kuhinja treba deterdžent pored sudopera, no boce u kojima dolaze su često neprivlačne i mogu narušiti vizualni tok vaše kuhinjske radne površine. Vaughan predlaže da pretočite sapun u lijepe dozatore koji su dostupni u brojnim trgovinama, a koje lako možete dopuniti po potrebi.

"Ova jednostavna nadogradnja smanjuje nered i maksimizira prostor na radnoj površini, što je posebno korisno ako je vaš sudoper centralno smješten na otoku", dodala je i savjetovala da odaberete dozatore koji odgovaraju estetici vaše kuhinje.

Papirnati ručnici i držači

Neke kuhinjske potrepštine moraju vam biti pri ruci, ali često mogu izgledati neuredno i zauzeti više prostora nego što biste željeli. Među njima su papirnati ručnici koje je najbolje držati izvan vidokruga, ali lako dostupne.

Postavljanje držača unutar ormarića ispod sudopera može ih sakriti i smanjiti njihovu potrošnju. Također, možete koristiti krpice kao održiviju alternativu.

Previše malih uređaja

Kuhinjske površine lako završe pretrpane malim aparatima poput mikrovalne pećnice, tostera, aparata za kavu ili blendera. S manje prostora vaša kuhinja postaje manje funkcionalna.

"Previše aparata stvara nered i zauzima nepotreban prostor", rekao je Andrew Franz, osnivač Andrew Franz Architects. Savjetuje da uređaje koje svakodnevno koristite ostavite vani, a ostatak pohranite u ormariće.

Papiri i pošta

Kuhinjske radne ploče često postaju mjesto za privremeno odlaganje papira i pošte, ali to nije mjesto za njih. Umjesto da ih samo odložite na kuhinjsku površinu, stvorite posebno mjesto u domu u koje ćete ih brzo i lako odložiti.

"Predvorje ili smočnica mogu biti dobro mjesto za dokumente", predložila je Vaughan. Ako je ipak kuhinja najbolje mjesto za dokumente, rezervirajte ladicu ili policu za njih umjesto da ih odlažete na prostor koji je namijenjen pripremi jela.

Dozator sapuna, IKEA, cijena je 9.99 eura
Laneni ubrusi, H&M, cijena je 9.99 eura
Kuhinjska krpa, Sinsay, cijena je 2.99 eura
Držač za pisma, IKEA, cijena je 12.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.