Ove tenisice ne izlaze iz mode već desetljećima. Zašto ih svi toliko vole?

Ilustracija: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: Converse

JESTE LI među onima koji pažljivo biraju svoj outfit večer prije ili se oslanjate na osjećaj i oblačite spontano ujutro?

Moda danas ide u potpuno novom smjeru, a generacija Z to najbolje zna. Ne brinete previše o tome što društvo misli i uživate u izražavanju kroz odjeću. Eksperimentiranje je vaš način da pokažete tko ste, kombinirajući oversized siluete i opuštene krojeve s retro stilovima poput Y2K estetike.

Oživljavate kultne komade iz ranih 2000-ih i volite miješati nespojive elemente, poput sportskih detalja s elegantnim komadima, stvarajući jedinstvene i eklektične outfite.

Uvođenjem dizajna koji vara oko, a zovu ga trompe l'oeil, igrate se s percepcijom i vizualnim trikovima, što odražava vašu povezanost s digitalnim svijetom. Vaš stil ne prati slijepo trendove, već se usudi kreirati nove. U prvom planu su uvijek autentičnost i samopouzdanje.

Ilustracija: Shutterstock

Ipak, ponekad je teško naći inspiraciju i pokazati svoj stil. Izdvojili smo nekoliko savjeta kako da se istaknete u masi, ali ostanete i dalje kul.

Prvi i najjednostavniji savjet je da pronađete neobičan dodatak. Ubacite neki jedinstveni detalj poput statement nakita, zanimljive torbe ili vintage naočala. To mogu biti i velik, upečatljiv prsten ili torba s neobičnim uzorkom koji će sigurno privući pažnju.

Ne bojte se zaigrati s različitim slojevima i kombinirajte ih. Majica ispod haljine, džemper ispod sakoa ili košulja zavezana oko struka stvorit će zanimljiv i jedinstven look. Osim što ovakvo kombiniranje nudi puno opcija, dobro će doći u hladnijim jutrima koja donosi jesen.

Ako ne želite nositi mnogo komada odjeće, eksperimentirajte s bojama na malo drugačiji način. Kombinirajte nijanse koje se obično ne spajaju ili dodajte jarki detalj u neutralan outfit. Monokromatska kombinacija u nekoj živoj boji također može podići cijeli look.

Converse x ACW Tee majica kratkih rukava
Converse x A-COLD-WALL* Reversible Gale vjetrovka
Converse x A-COLD-WALL* Reversible Gale hlače
One Star Academy Pro Suede tenisice

Zašto to baš ne bi bila crvena? Converse je izbacio limitirane kolekcije zabavnih modela odjeće, obuće i dodataka koje će nositi samo oni koji ih na vrijeme ugrabe. Pripremili su i posebnu Back to school ponudu s popustima do 50 posto na odabrane modele.

Ovaj monokromatski look čine majica kratkih rukava Converse x ACW Tee napravljena od 100-postotnog jersey pamuka standardnog kroja s prošivenim cik-cak detaljima, unisex vjetrovka i hlače Converse x A-COLD-WALL* te One Star Academy Pro Suede tenisice. Vjetrovka i hlače vrlo su zahvalne za svaku kombinaciju budući da se mogu nositi na više načina jer dolaze u Flint Grey s jedne strane i Rust boji s druge strane.

Ne zaboravite vintage komade. Teško ih je pronaći, ali s njima ste sigurni da ih nitko drugi nema. Zabavno je i kombinirati moderne i vintage odjevne predmete i tako kreirati originalan izgled.

Ako vam je dosta potrage za odjećom, uvijek se možete poslužiti neočekivanim dodacima i pronaći nešto po čemu će vas svi pamtiti. Možete pronaći bedževe, prišiti zakrpe ili napraviti DIY projekt sa starim komadima odjeće kako biste ih osvježili.

Zašto ne biste kombinirali materijale koji obično ne idu skupa? Pronađite nešto od baršuna, kože, satena ili prozirnih tkanina te se poigrajte dok ne nađete pravu kombinaciju.

Chuck Taylor All Star Lift i
Chuck 70 Floral Tapestry visoke tenisice

Istaknite se obućom. Odaberite onu koja je u kontrastu s ostatkom outfita ili je sama po sebi jedinstvena. Upadljive tenisice, cipele s neobičnim potpeticama ili vintage čizme transformirat će cijeli look. Zašto to ne bi bile Chuck 70 Floral Tapestry za dane kad spremate lagani i zaigrani outfit ili Chuck Taylor All Star Lift visoke tenisice za odmjerene kombinacije?

Ako vam se ne da smišljati nove odjevne kombinacije svakog dana, eksperimentirajte s frizurom i šminkom. Jarko obojene usne ili kosa u nekoj posebnoj frizuri mogu dodati poseban šarm. Jeste li čuli za brokula frizuru?

Ovu frizuru, koju obično nose dečki, karakteriziraju obrijane strane i kovrčav, voluminozan vrh glave. Trenutno je vrlo popularna. Ponekad ju nazivaju i "ptičje gnijezdo", "Zoomer perm" i "alpaka teen gym bro hair."

Neka svaki outfit priča priču. Ako ste neki komad našli na putovanju, dobili na poklon ili naslijedili, on ima priču i uspomenu zbog koje vam je drag. Podijelite to s drugima. Ljudi vole čuti priče iza odjeće, što će vas sigurno istaknuti u masi. 

Foto: Promo

Više Inspiracije možete pronaći u Back to school ponudi koju je pripremio Converse. Na kraju dana, nije bitno kako vas drugi vide, nego kako se osjećate.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Converse u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.