Od 4 do 14 eura: Donosimo prijedloge šampona za suho i osjetljivo vlasište

Foto: Promo/dm.hr/bazzar.hr/keune.hr/notino.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ŠAMPON je često glavni krivac za osjetljivo vlasište i suhu kosu. Naime, kemijska sredstva koja se dodaju zbog boljeg pjenjenja ili produljenja roka trajanja često su preagresivna i za kožu i za kosu.

Srećom, na tržištu se nudi pregršt alternativa, pa smo stoga pregledali ponudu web-trgovina i izdvojili nekoliko šampona bez sulfata i parabena koji će kosi vratiti živost i sjaj.

Sulfati u šamponima nerijetko izazivaju probleme s vlasištem. Isušuju ga i čine osjetljivim te uzrokuju osjećaj zatezanja na vlasištu i mogu uzrokovati pojavu peruti. Zbog toga su posebno štetni za osobe koje pate od kožnih bolesti, poput psorijaze, dermatitisa i ekcema. Osim kože, sulfati isušuju i kosu, pa zapravo dodatno oštećuju tanku i suhu kosu. Ipak, sulfati su prisutni u mnogobrojnim šamponima jer su zaslužni za stvaranje bogate pjene. 

Osobe s osjetljivim vlasištem trebale bi izbjegavati i šampone s parabenom, koji produžuju rok trajanja i sprječavaju nastanak bakterija i gljivica u šamponu, ali su istovremeno izrazito agresivni.

La Croa Hydration šampon za kosu, 300 ml, 7.95 € (59.90 kn)

La Croa Hydration šampon s organskim uljem koksa i argana, aloe verom i karite maslacem idealan je za svakodnevno korištenje za sve tipove kose. Formula je bez alergenih mirisa, prikladna i za osjetljiva vlasišta. Ne sadrži sulfate, parabene, silikone i alergene mirise, a možete ga pronaći u dm-u.

Nature Box Avocado šampon, 385 ml, redovna cijena je 6.50 € (48.98 kn)

Nature Box šampon za dubinsku regeneraciju savršen je za oštećenu kosu s ispucalim vrhovima. Osim što dubinski obnavlja kosu, ovaj šampon hrani i zaglađuje vlasi, a uz to ostavlja ugodan miris.

Šampon nema ni sulfata ni silikona, kao ni umjetnih boja. Nature Box Avocado možete pronaći u web shopu Notino, gdje je snižen za 12 posto, pa košta 5.70 € (42.95 kn).

Herbal Essences Šampon za kosu potent Aloe + Hemp, 380 ml, 4.65 € (35.04 kn)

Herbal Essences šampon s aloe verom i konopljom hidratizira i zaglađuje kosu. Može se koristiti i na obojenoj kosi te ne sadrži sulfate.

Šampon možete pronaći u ponudi dm-a.

Naïf Njegujući šampon za kosu, 200 ml, redovna cijena je 9.90 € (74.59 kn)

Hranjivi šampon Naïf hrani kosu od vlasišta do vrhova te joj vraća sjaj i elastičnost. Ne sadrži kemijska sredstava za pjenjenje, pa ne isušuje kožu, kosu i vlasište. Šampon možete pronaći u web-shopu Bazzar, a pogodan je i za korištenje na osjetljivom dječjem vlasištu.

Care Derma Sensitive Šampon, 300 ml, 13.80 € (103.98 kn)

Care Derma šampon za izrazito osjetljivo vlasište smiruje suho vlasište, ublažava svrbež te ostavlja kosu zdravom i sjajnom.

Uz to, šampon smanjuje mogućnost alergijske reakcije, a možete ga pronaći u Keuneovom web-shopu. Šampon ne sadrži parabene ni sulfate.

Kallos LAB 35, 500 ml, redovna cijena je 8.50 € (64.04 kn)

Šampon Kallos LAB 35 nema sulfata ni parabena. Osim što kosu nježno čisti, hrani je i štiti zahvaljujući arganovu ulju i ekstraktu bambusa. Dobar je izbor za obojenu ili neobojenu kosu.

Šampon možete pronaći na sniženju od 37 posto u web-shopu Notino, po cijeni od 5.30 € (39.93 kn).

Pantene Pro-V miracles Silky & Glowing, 225 ml, 6.62 € (49.88 kn)

Panteneov šampon bez sulfata namijenjen je za kemijski tretiranu i kosu s pramenovima. Pomaže obnoviti iscrpljenu, kemijski tretiranu kosu, a može se pronaći u dm-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.