O ovoj igri trenutno bruji gejmerska zajednica. No mogla bi se naći u problemu

Foto: store.steampowered.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GEJMERSKA zajednica se ovih dana ne stišava oko nove hit igre Palworld. Naime, u samo pet dana navodno je prodano preko sedam milijuna primjeraka na Steamu. Igra je lansirana prošli petak, a zbog velike popularnosti igrači su se povremeno mučili s prijavom zbog preopterećenosti.

Palworld je opisan kao "igra za skupljanje čudovišta za više igrača s elementima preživljavanja u otvorenom svijetu". 

Igrači, poznati kao "pal-tamers", putuju velikim zemljovidom boreći se s ljudskim neprijateljima i stvorenjima poznatim kao "pals", koja se može uhvatiti i regrutirati. Čudovišta se mogu ili boriti zajedno s igračem u borbama ili se mogu staviti na posao u bazi, izrađujući zalihe i predmete za korištenje na terenu.

Na svom vrhuncu igra je prijavila gotovo 1.3 milijuna istodobnih igrača preko Steama, a tim koji stoji iza nje morao je održati hitan sastanak kako bi riješio probleme s vezom.

Pokémon se javio

No sada igra ima drugi problem, kako piše Tom's Guide. Tvrtka Pokémon izdala je službenu izjavu vezanu uz igru ​​koja bi mogla malo zabrinuti japanskog programera Pocket Pair. Iako izjava, izdana danas, 25. siječnja, ne imenuje izravno Palworld, zaključak je i dalje kristalno jasan.

Tvrtka kaže da neće dopustiti nikakvu upotrebu Pokémon IP-ja i "namjerava istražiti" svako kršenje prava povezanih s Pokémonom. Evo cijele izjave:

"Primili smo mnogo upita u vezi s igrom druge tvrtke objavljenom u siječnju 2024. Nismo dali nikakvo dopuštenje za korištenje Pokémon intelektualnog vlasništva ili imovine u toj igri. Namjeravamo istražiti i poduzeti odgovarajuće mjere kako bismo se pozabavili djelima koja krše prava intelektualnog vlasništva u vezi s Pokémonima. Nastavit ćemo njegovati svakog Pokémona i njegov svijet te raditi na okupljanju svijeta putem Pokémona u budućnost."

Koliko je popularna ova igra?

Igra je "eksplodirala" u popularnosti od lansiranja prošlog tjedna. Prodaja je već premašila sedam milijuna i to je tek šesta igra u povijesti koja ima više od milijun Steam igrača istovremeno. Osim što je dostupna na Steamu, igra je dostupna i na Xbox Game Passu.

Međutim, verzijama za Xbox i Windows PC nedostaje nekoliko značajki koje ima Steam, a popravak je trenutno kompliciran zbog Microsoftovog procesa certifikacije. Ostaje vidjeti hoće li prijetnje i pravne radnje The Pokémon Companyja ili Nintenda uspjeti poremetiti uspjeh Palworlda. 

Kao što smo već naveli, igra se može kupiti na Steamu, gdje joj je cijena trenutno snižena za 10%, pa iznosi 26.09 eura. Možete je vidjeti ovdje. Na Xboxu joj je cijena 29.99 eura, možete je vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.