Nakon 15 godina Sony bi se mogao oprostiti od svojih pametnih telefona Xperia

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLO je 15 godina otkako je Sony prvi put lansirao svoju kultnu liniju pametnih telefona Xperia, no sada se čini da se kompanija priprema povući iz tog segmenta. Kruže glasine o budućnosti Sonyjeve popularne linije pametnih telefona, s nagovještajima da bi tvrtka mogla predstaviti potpuno novi telefon s kamerom kako bi osvježila svoj proizvodni portfelj.

Zadnji razvoj događaja izazvao je nagađanja o završetku jedne ere. Poznati "leaker" informacija o Sony Xperiji, Zackbuks, objavio je na kineskoj društvenoj medijskoj platformi Weibo enigmatsku poruku: "2008-2023 Xperia najbolja." Neki su tu zagonetnu izjavu protumačili kao mogući oproštaj od linije Xperia nakon 15 godina.

Vrhunska tehnologija kamere ispod zaslona

Ako se Sony odluči povući iz linije Xperia, to neće biti jedina značajna promjena na vidiku. Prema izvješćima, Sonyjev telefon predviđen za 2025. godinu mogao bi sadržavati vrhunsku tehnologiju kamere ispod zaslona (UDC).

Ova inovacija ima za cilj rješavanje dugogodišnjeg problema s prednjom "selfie" kamerom, omogućujući besprijekoran zaslon bez okvira. Sony se dugi niz godina pridržavao postavljanja prednje kamere unutar gornjeg okvira svojih Xperia telefona pa bi prelazak na UDC predstavljao značajnu promjenu u njihovom pristupu.

Iako su stručnjaci iz industrije ranije predviđali da bi Apple mogao usvojiti UDC tehnologiju do 2027. kroz suradnju s LG-om, neki entuzijasti Xperia brenda vjeruju da će Sony biti pionir, s planovima za implementaciju tehnologije već 2025. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.