Mnogi hvale ove Violetine maramice za otklanjanje mrlja. Isprobali smo ih

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VIOLETA u svom asortimanu ima Vesh to go vlažne maramice namijenjene otklanjaju mrlja izvan doma, koje su mnogi pohvalili i nagnali nas da ih kupimo i isprobamo. Na službenoj stranici su naveli da s lakoćom otklanjaju mrlje poput make-upa, obojenih pića, čokolade i sl. Također, pakiranja maramice su zasebna, pa nema straha od isušivanja.

U pakiranju dolazi pet komada maramica, a prodaju se po cijeni od 1.18 eura (8.89 kn). Mi smo ih vidjeli u Konzumu, Bipi i dm-u, ali pretpostavljamo da ih i drugdje ima. Svoje smo kupili u Bipi, po navedenoj cijeni.

Maramica ima dvije različite teksture, glatku za fine i nježne tkanine i hrapavu za gusto tkane materijale poput traperica. No osim za mrlje na odjeći, mogu se koristiti i za one nastale na npr. autosjedalima ili tepihu i sl. Na stranici navode da je za najbolje rezultate potrebno tretirati mrlje dok su još svježe, kako ih tkanine ne bi upile. 

Grublja strana maramica

Također, dodaju da je moguće da se oko veće mrlje pojavi žućkasti krug nakon brisanja maramicom. Tada je potrebno maramicu namočiti vodom i ponovno koristiti za otklanjanje žućkastog kruga. 

Na društvenim mrežama mnogi su pohvalili ove maramice. "Najbolje maramice, skidaju baš sve", "Odlična stvar! Više puta su mi pomogle", "Odlične, nikuda bez njih", "Vrlo efikasno uklanja mrlje", neki su od komentara. Mnogi su istaknuli da su ovim maramicama skinuli mrlju od kave, vina ili pak umaka od jela s odjeće, a neki da su uklonili i mrlje s tepiha. 

Idealne za prvu pomoć

Nakon ovakvih pohvala uputili smo se u trgovinu da ih kupimo i isprobamo i, naravno, očekivali čudo. Maramice su zapravo vrlo dobre. Po nama idealne su za prvu pomoć, kada se slučajno uneredite nečime i trebate odmah reagirati i sanirati mrlju jer kasnije je možda prekasno ili puno teže ukloniti je.

Mi smo ih isprobali na kauču, na svijetlim mrljama koje su odmah otišle bez puno truda i muke. Zatim smo na bijelu majicu natrljali pečenu crvenu papriku (nismo ništa bolje imali pri ruci, a znali smo da će ona ostaviti mrlju). Tu mrlju je bilo teže očistiti.

Prvo smo koristili glatku stranu, koja nije učinila ništa. Zatim smo se prebacili na grublju stranu koja je mrlju 95% uklonila, ali je trebalo par minuta dobrog trljanja maramicom. No nastali su žućkasti rubovi/crte koji su se proširili po tom dijelu majice pa smo namočili maramicu i dodatno trljali još malo da bismo i njih uklonili. Uklonilo se skoro sve, a glavna mrlja je nestala. No potrajalo je.

Imamo par preporuka za korištenje: ispod mrlje stavite ručnik ako možete i, kada uklanjate mrlju, fokusirajte se samo na taj dio gdje se ona nalazi, nemojte zahvatiti previše okolnog područja kako ne biste proširili eventualne žućkaste rubove više no što je potrebno. 

Mislimo da su maramice super za prvu ruku, ali isto tako smatramo da bi ih trebalo nekoliko da se otklone ozbiljne mrlje. Svakako ih planiramo dodati u asortiman prve pomoći za rješavanje mrlja i nositi sa sobom izvan kuće. Svaka pomoć s mrljama je i više nego dobro došla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.