Još uvijek se mogu kupiti: Princeza Diana voljela je ove parfeme

Foto: Profimedia/Promo/sephora.fr/vancleefarpels.com/penhaligons.com/houbigant-parfum.com/hermes.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRINCEZA Diana bila je poznata po svom istančanom osjećaju za stil i zaslužna je što su mnoge oči bile uprte upravo u kraljevsku obitelj, ali i pokretačica mnogih modnih trendova, kao i onih u svijetu ljepote. Zahvaljujući princu Harryju i njegovim memoarima, otkriven je njezin omiljeni parfem - Van Cleef & Arpels First Eau de Toilette. No to nije bio jedini miris koji je princeza voljela.

"Uvijek, uvijek, uvijek je nosila miris, što je velika stvar u životu žene", Mary Greenwell, kraljevska vizažistica, podijelila je s ABC Newsom.

Van Cleef & Arpels First Eau de Toilette

Van Cleef & Arpels First Eau de Toilette, 100 ml, 110 eura (828.79 kn)

Diana je nosila nekoliko mirisa mimo Van Cleef & Arpels First Eau de Toilette, ali prema princu Harryju, on joj je bio omiljen. Kako piše Harpers Bazaar, upravo je za njega princ Harry rekao da mu je pomogao da riješi svoju tugu na terapiji nakon tragične smrti svoje majke u kolovozu 1997., kada je imao samo 12 godina.

Ovaj miris je cvjetni ženski miris lansiran 1976. godine, gornje note su mu aldehidi, bergamot, crni ribizl, breskva, mandarina i malina; srednje note su narcis, zumbul, jasmin, đurđevak, karanfil, ylang-ylang, korijen irisa, tuberoza, turska ruža i orhideja; bazne note su civet, hrastova mahovina, med, jantar, sandalovina, mošus, vetiver, mahune tonke i vanilija.

Hermès' 24 Faubourg

Hermès' 24 Faubourg, 100 ml, 179 eura (1348.67 kn)

Kako piše stranica Glam, njezin butler Paul Burrell je pak otkrio da je voljela nositi Hermèsov 24 Faubourg. Kako ga Hermès opisuje, Hermès' 24 Faubourg evocira mirise Sredozemnog mora i Indijskog oceana, što pristaje nekome poput Diane koja je strastveno putovala i otkrivala nova mjesta.

"S cvjetnim i jantarnim notama, 24 Faubourg Eau de Parfum pršti mirisom bijelog cvijeća, od blistavog cvijeta naranče i sunčanog jasmina do obavijajuće vanilije", stoji u opisu mirisa. 

Houbigant Quelques Fleurs

Houbigant Quelques Fleurs, 100 ml, 160 eura (1205.52 kn)

Osim toga, prema pisanju portala Glam, na dan vjenčanja za tadašnjeg princa Charlesa nosila je Quelques Fleurs koji proizvodi Houbigant. Radi se o mirisu koji je navodno bio jedan od prvih višecvjetnih parfema koji su se masovno proizvodili na tržištu.

"Quelques Fleurs L’Original je neusporediva, uvjerljiva mješavina eteričnog, ambrozijalnog, raskošnog cvijeća koja odaje počast revolucionarnom, prestižnom, višecvjetnom buketu koji je svjetsku premijeru imao 1912. godine", stoji u opisu mirisa. 

Penhaligon's Bluebell

Penhaligon's Bluebell, 100 ml, 140 eura (1054.83 kn)

I posljednji miris koji se spominje kao jedan od princezinih omiljenih je Penhaligon's Bluebell. Penhaligon ima dugu povijest s kraljevskom obitelji i godinama im je pružao mnoge od prepoznatljivih mirisa.

S citrusom, zumbulom i klinčićem, Bluebell je drvenastiji miris koji je još uvijek prozračan i podsjeća na proljetno vrijeme. Ovaj parfem, sa svojom prekrasnom plavom nijansom, savršen je za one koji traže mekši izbor koji daje osjećaj ugode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.