Hrvati raspravljaju koliko ih mjesečno koštaju streaming servisi: "Od 300 do 400 kn"

Foto/Screenshot: Shutterstock/Reddit

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA REDDITU se povela rasprava o plaćanju streaming servisa i zabavnog sadržaja poput Netflixa, Spotifya, MaxTV-a, YouTube Premiuma i sl.

Jedan korisnik postavio je pitanje drugima plaćaju li dodatni zabavni sadržaj te koji su njihovi razlozi ako ga plaćaju i koliko ih mjesečno košta. "Mislite li da je danas to pomalo izmaknulo kontroli?" upitao ih je na kraju.

Tema je vrlo brzo prikupila više od 400 komentara te su se javili oni koji ne plaćaju ništa jer naprosto nemaju novca za to do onih koji dijele taj trošak s drugima pa ih ispadne povoljnije, a javili su se i oni koji plaćaju dodatni zabavni sadržaj te su i naveli točno koji i koliko ih košta mjesečno.

Prenosimo neke od komentara:

"Netflix, plaćam ga 15 kn mjesečno. Dijelim ga s frendicom i nekim njenim frendicama. Ona je izračunala da joj za to trebam dat 15 kn, ja redovito uplaćujem i gledam", glasi jedan od odgovora.

"Koristim Spotify jer nikad neću naići na pjesmu loše kvalitete. Aplikacija je pregledna, izbacuje mi playliste koje mi se sviđaju, mogu ga koristit preko mobitela, kompjutera i Alexe. Plaćam ga osam eura mjesečno (Spotify duo). Ne žalim ni centa", nadovezao se drugi.

"Trošim mjesečno puno i previše"

"Amazon Prime, HBO Max, Netflix, Disney+, Spotify premium, F1TV. Sve skupa oko 50 do 60 eura mjesečno", istaknuo je jedan korisnik mjesečni trošak.

"Plaćam. Spotify, Apple music, iCloud, YouTube Premium, Hulu, HBO, Apple TV, Netflix, Amazon (prime video), Steam pa igrice, Nintendo pa igrice. Trošim mjesečno puno i previše, ali zaista gledamo sve", priznao je jedan korisnik.

"Netflix, Spotify, neke pretplate na Twitchu, Curiosity (na godišnjoj bazi, 150 kuna) i onda još imam nekoliko pretplata za neke hobije, tipa za DnD. Sve u svemu, 300 do 400 kuna mjesečno", nabrojao je drugi korisnik što sve plaća i koliko.

Jedan je pak korisnik istaknuo da mjesečno plaća više toga te ne smatra da se situacija otela kontroli.

"Ne mislim da se otelo kontroli, čak štoviše, mislim da je ovakav način naplate dobar jer omogućuje ljudima da izaberu ono što vole i da od toga izvuku maksimum. Meni je osobno najbitnije da ne gledam reklame i uvijek ću platiti extra samo da ih se riješim", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.