Appleov novi 15-inčni MacBook Air je "najtanji na svijetu"

Screenshot/Foto: YouTube/apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIJEKOM Appleovog godišnjeg eventa WWDC 2023 tehnološki div službeno je otkrio 15.3-inčni MacBook Air (2023) o kojem se dugo pričalo. Dolazi s M2 čipom i počinje s cijenom od 1299 dolara na američkom tržištu (1213 eura). Trenutačni 13-inčni MacBook Air model nije dobio osvježenje, ali je dobio smanjenje cijene od 100 dolara u Americi.

Mark Gurman iz Bloomberga tvrdi da će 15-inčni Air biti jedan od nekoliko novih MacBookova predstavljenih na događaju. Macworld je pozivajući se na izvješće DigiTimesa izjavio da su zalihe 15-inčnog MacBook Aira već stigle u trgovine, čak i prije nego što je model otkriven.

Prema Appleu to je najbolji i najtanji laptop na svijetu

Apple tvrdi da je to "najbolji" i "najtanji" laptop na svijetu, od 15 inča s Liquid Retina zaslonom, debljine 11.5 mm, okvira od 3.5 mm i težine od 1496 grama. Tu su dva priključka Thunderbolt 4 koja dolaze u nekoliko boja, uključujući Midnight i Starlight.

Iako trenutno nisu poznate točne performanse, specifikacije za 15.3 MacBook Air su impresivne. Dolazi s 8-jezgrenim CPU-om s četiri jezgre performansi i četiri jezgre učinkovitosti, 10-jezgrenim GPU-om za munjevito brzu grafiku i 16-jezgrenim Neural Engineom, piše Tech Radar.

Njegov M2 silicij pruža propusnost memorije od 100 GB/s i podržava do 24 GB objedinjene memorije. Laptop također dolazi s 1080p FaceTime HD kamerom, zvučnim sustavom sa šest zvučnika, trajanjem baterije od 18 sati, tihim dizajnom bez ventilatora i svjetlinom od 500 nita. I, prema Appleu, 12x je brži od najbržeg Intel MacBook Aira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.