Zašto žene koje naprave prvi korak u vezi imaju bolji ljubavni život?

Foto: Pexels

STEREOTIPNO, navikli smo da muškarci preuzimaju inicijativu u vezi, od početka veze sve do zaruka. Međutim, prema istraživanju koje je provela popularna web stranica za upoznavanje OkCupid, vrijeme je da žene izađu iz svoje zone komfora i uzmu stvari u svoje (vrlo sposobne) ruke.

Žene ne trebaju gubiti vrijeme čekajući da se pojavi tip koji ispunjava uvjete. Naime, prema standardima web stranica za upoznavanje, muškarci šalju puno više poruka od žena i to je činjenica. Ova strategija ima isti princip kao i ribolov, što je veća mreža koju bacate, veće su šanse da ulovite nešto ili nekoga, piše Bright Side. Nasuprot tome, žene su u stanju provesti mjesece na istim online stranicama za upoznavanje i ne započeti komunikaciju jer, pogađate, čekaju princa na bijelom konju. No uistinu je krajnje vrijeme da i one prestanu sjediti prekriženih ruku.

Kako bismo vas dodatno potaknuli na taj korak, izdvojili smo nekoliko razloga zbog kojih žene koje naprave prvi korak u vezi uvijek imaju bolji ljubavni život.

Žene koje prve prilaze muškarcima odmah pobuđuju njihovo zanimanje

Studija kaže da žene imaju 2,5 puta veću vjerojatnost da razviju dublju komunikaciju s muškarcem ako one naprave prvi potez. Osim toga, to im daje prednost jer mogu započeti razgovor o bilo čemu umjesto da odgovaraju na dosadna, sto puta postavljena pitanja.

Imaju veću šansu da pronađu ljubav

Druga internetska platforma za pronalazak ljubavnih partnera The League također je provela svoje istraživanje. Otkrili su da je jedan od tri para u njihovoj aplikaciji komunikaciju započeo na žensku inicijativu, a pokazalo se i da je dobar dio tih parova vezu okrunio zarukama ili brakom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.