Versace tuži poznati high street brend zbog kopiranja najpoznatije haljine J.Lo.

Foto: Instagram, Screenhot FashionNova.com

AMERIČKI brend Fashion Nova još se jednom pronašao u središtu skandala. 

Kim Kardashian je u veljači ove godine prokomentirala njihovo kopiranje haljine vintage Thierryja Muglera koju je ona nosila na jednoj dodjeli nagrada, objavivši ovaj tweet: "Tužno je gledati kako te modne kompanije kradu originalni dizajn za koji su pravi dizajneri prolili krv, znoj i suze."

Podsjetimo, riječ je o ovoj haljini: 

Fashion Nova nije odgovorila na prozivke popularne starlete već su jednostavno nastavili kopirati svaki atraktivan dizajn koji slavne dame nose. 

To su, očekivano, učinili s legendarnom Versace haljinom koju je 2000. godine J.Lo nosila na dodjeli nagrada Grammy i koja je zaslužna za nastanak Google slika. 

Naime, nakon što je Versace napravio novu verziju ove haljine prije nekoliko mjeseci, njezina je popularnost još više porasla što je primijetio i tim Fashion Nove koji je napravio gotovo identičnu repliku. 

Ovaj brend brze mode repliku haljine prodaje po cijeni od 70 dolara, što je otprilike 460 kuna, dok Versace originalnu verziju prodaje po cijeni od 61 tisuće kuna. Kako piše Cosmopolitan, Versace u svojoj tužbi tvrdi da Fashion Nova iskorištava popularnost i rekreaciju Versaceovog poznatog dizajna te da pune džepove na račun reputacije Versacea. 

Još uvijek se ne zna za koliku cifru Versace tuži Fashion Novu, no pretpostavlja se da je riječ o stotinama tisuća dolara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.