Unatoč inozemnim uspjesima, ova domaća dizajnerica stoji čvrsto na zemlji

Foto: Jure Makovec, Vittorio La Fata, Instagram

NAKON velikog modnog uspjeha dizajnerice Kristine Burje koja je ove zime, prva u povijesti, održala reviju u rimskom Augustovom forumu, koji je inače zatvoren za javnost, sada se priprema za reviju u Milanu, u sklopu Green Fashion Weeka. Kao uvod u novu kolekciju Kristina, odnosno njezin brend Krie Design, predstavila je capsule collection na Ljubljana Fashion Weeku.

Kako ste se našli u Ljubljani?
 
 
"Dobila sam poziv organizatora LJFW da budem njihova gošća i predstavim barem mali dio kolekcije, budući da svoje kolekcije ekskluzivno predstavljam na Green Fashion Weeku koji je internacionalni modni događaj. Rado sam se odazvala i bilo mi je zadovoljstvo predstaviti se slovenskoj modnoj publici koja je pokazala veliki interes za hrvatski dizajn."
 
 
Kristina je predstavila nekoliko modela ženskih odijela te novu formu haljine - sako haljinu kojom su se već oduševile mnoge zaljubljenice u modu. Od detalja tu su prepoznatljiva Krie naglašena ramena te perje na rubovima haljina i kaputa. Dizajnerica nije eksperimentirala bojama nego koristi crnu, bijelu i zlatnu, te akcent kolekcije u floralnim tkaninama.
 
 
"Željela sam se bazirati na kroju, konstrukciji i ne odvlačiti pažnju šarenilom. Ovo su komadi na kojima se puno radilo da bi sve sjelo na svoje mjesto, odijelo je najzahtjevnija forma i baš sam željela pokazati kako ja zamišljam poslovnu ženu 21 stoljeća, koja može biti ekscentrična u svojem minimalizmu", objasnila nam je Kristina čije modele biraju naše fashionistice poput Marijane Batinić, Elle Dvornik, Sonje Kovač, Indire, Ane Radišić, Maje Bajamić, ali i svjetski poznate dame poput Tyre Banks, Ashanti i ženskog benda En Vogue. 
 
 
Zaista impresivna imena, ali Kristinu to nije zaludilo, nego čvrsto stojeći na zemlji planira sljedeće korake. 
 
 
"Cilj mi je imati kolekcije koje će biti zanimljive ženama u Los Angelesu, Zagrebu, Parizu ili Abu Dhabiju ... Drago mi je da moja moda govori univerzalni jezik žena koje žele onim što nose i kako nose poslati poruku da su svoje i jedinstvene."
 
Kristina, želimo ti puno sreće u budućnosti!
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.