Tajna besprijekornog tena Amal Clooney nije nimalo glamurozna

Foto: Getty

LJEPOTICA koja je uspjela ukrotiti vječnog neženju Georgea Clooneya nije jedina Libanonka s prekrasnim tenom.
 
Dapače, istraživanje jedne kozmetičke kuće pokazalo je da upravo žene iz te zemlje imaju najzdraviju i najljepšu kožu na svijetu. U čemu je njihova tajna? Koji to čarobni sastojak pomaže Amal Clooney da i u 39. godini ima mladoliko lice bez ijedne mane? Odgovor će vas sigurno iznenaditi jer ne radi se o nikakvoj skupocjenoj kremi ili tretmanu, već o kozjem mlijeku. 
 
 
Za razliku od kravljeg, kozje mlijeko ima sličniju pH vrijednost ljudskoj pa samim tim i manje iritira kožu te se lakše upija. Kozje mlijeko je i puno mliječne kiseline koja djeluje kao nježni piling i pomaže ukloniti mrtve stanice kože. Tu su i dragocjeni minerali te vitamini, među kojima je i vitamin A koji pomaže u obnavljanju oštećenog tkiva te ima "anti-age" učinak. A kozje mlijeko djeluje i antibakterijski te pomaže u uklanjanju i sprječavanju pojave akni.
 
No ako intenzivni okus kozjeg mlijeka ipak nije po vašem ukusu, možete isprobati ovu jednostavnu libanonsku masku za lice u koju se Amal kune:
 
Sastojci: 1 zelena jabuka, 1/3 šalice kozjeg mlijeka 
 
Priprema: Naribajte jabuku i pomiješajte je s mlijekom dok ne dobijete gustu smjesu. Masku nanesite na lice i vrat te ju ostavite da djeluje pola sata, a zatim isperite mlakom vodom i na lice nanesite hidratantnu kremu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.