Rouge preporuka za vikend: "Domina" je novi triler koji ruši granice prihvatljivog

Foto: Press

VRTOGLAVA napetost u novom hit-trileru najzgodnije spisateljice žanra.

Prvi nastavak u serijalu, „Maestra“ ostavio nas je bez daha, a nova priča ulazi dublje u podzemlje međunarodnog kriminala umjetninama. Ako se neka junakinja može nazvati „antijunakinjom“, onda je to sigurno Judith Rasleigh. Kada je shvatila da nema kruha u predavanju odgovornosti drugima, uzela je stvari u svoje ruke. Kroz „Maestru“ smo se uvjeravali, iz stranice u stranicu, kako se život može drastično promijeniti samo jednim činom. A tih činova bilo je puno. Osveta, ubojstva, jahte i divlji seks – sve po redu pomiješano sa sofisticiranim ukusom za kulturu.


 
Venecija – grad umjetnosti i spletki

Judith se, na početku ove knjige, nalazi u Veneciji gdje je otvorila svoju malu umjetničku galeriju i gdje se želi skrasiti u normalnom životu. No, za takav život morala je u potpunosti promijeniti identitet. Sada se predstavlja kako Elizabeth Teerlinc. Život o kakvom je sanjala vrlo je blizu svog ostvarenja u tom gradu prepunom kanala i mračnih uličica. Ali oni koji se smatraju lovcima, najčešće završe kao lovina. Mir, naša draga Elizabeth, još dugo neće pronaći. Kotač se pokrenuo i ne namjerava stati.
 
Kozmopolitsko putovanje u potrazi za istinom


Elizabeth je vrsna stručnjakinja za procjenu umjetničkih djela, ali uz njezinu specifičnu vrstu karaktera klijenti su joj nerijetko mutni likovi s onu stranu zakona. U priču se upliće ruski oligarh u traganju za navodnom skicom Caraviggieva djela. Iako je svjesna da to djelo nikako ne može postojati, Elizabeth se uhvati istraživanja. Istovremeno shvati da joj se u stanu stvari pomiču na mjesta na kojima ih nije sama ostavila. Što se ovdje zbiva? Jasno je: netko joj je za petama. I to netko tko zna što radi. Suluda potraga za istinom odvest će našu junakinju, a i čitatelja zajedno s njom, u Pariz, Englesku, Amsterdam, švicarske Alpe, Ibizu, pa čak i Beograd.


 
Glamur, seks i profinjenost


Već smo u prethodnom romanu imali prilike čitati o ljubavi prema glamuru glavne junakinje. Brendovi se nižu jedan za drugim, miješaju se s analizom umjetničkih djela i vrućim scenama seksa. A ne zaboravimo ni leševe koji se pojavljuju tu i tamo. No ovoga puta nisu Elizabethino djelo, što ne znači da nisu povezani s njezinim životom. Kako je priča ispričana u prvome licu, treba spomenuti da je glas naratorice pun duha i bistrine. „Domina“ je izvrstan drugi nastavak u serijalu koji ruši sva očekivanja čitatelja i uvodi ga u moderan svijet jedne drugačije vrste trilera. (Stilus, 99,00 kn)
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.