Prvi pogled na hit: Vrhunski krimić o smrtonosnim posljedicama igre laganja

Foto: Instagram, Promo

MOŽE li postojati kriminalistički roman bez laži? U kojemu likovi govore istinu i samo istinu? Vjerojatno može, ali i tada bi negativci pribjegli laganju samih sebe. Zločinci koji ne lažu nisu toliko zanimljivi jer su psihopati pa se teško poistovjetiti. No da se ne udaljimo previše od teme članka, uskoro izlazi odlična knjiga naslova "Igra laži" (engl. The Lying Game) jedne od najcjenjenijih svjetskih autorica krimića Ruth Ware.

Hrvatski su čitatelji imali prilike uživati u dvama njezinim romanima: "U mračnoj, mračnoj šumi“ i "Žena u kabini 10“. Te su dvije knjige vrlo različite radnjom i likovima, ali većina se čitatelja slaže s time da je Ware autorica koja zna ispričati jezivu kriminalističku priču. Neki je uspoređuju s Liane Moriarty, a drugi s Agathom Christie – i obje su strane u pravu.

Ruth Ware svaku svoju knjigu učini posebnom. Njezin talent leži u sposobnosti da pronikne u dubine ljudskih strahova, a to će učiniti upošljavanjem cijelog arsenala oružja koje posjeduje. Nekad će to biti psihološki krimići u kojima laži među ljudima koji se inače dobro poznaju postaju toksične. S druge strane, ona je vješta i u modernim inačicama krimića koje opisujemo kao "misterije zaključane sobe“, dakle, u nešto klasičnijem pristupu u koji ipak unosi svježinu nečeg novog.

Ono što je za ljubitelje kvalitetnog romana o uvrnutim zločinima bitno jest da Ware zna kako ih iznenaditi i pružiti im ono po što su došli. Uskoro se očekuje objava njezina novog romana, a mi vam prvi predstavljamo naslovnicu. Kako izgleda, knjiga će vas držati prikovanima za vaše omiljeno mjesto za čitanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.