Pokvarit će vam raspoloženje: Izbjegavajte ove odjevne komade tijekom izolacije

IAKO nas moda može učiniti sretnijima, čemu u prolog ide i trenutno najpopularniji hešteg na Instagramu, ako je vjerovati feng shuiju, postoje i odjevni komadi koji vam mogu pokvariti raspoloženje.

Ova drevna kineska vještina življenja temelji se na postizanju sklada u životu i privlačenju pozitivne energije, a osim u uređenju prostora, može se primijeniti i na odjeći, piše Cosmopolitan.

No prije nego što otkrijemo o kakvoj se odjeći radi, važno je napomenuti da ovakve, baš kao i horoskopske preporuke, ne biste trebali shvaćati naročito ozbiljno, već kao zabavu.

A evo kojih šest odjevnih komada prema feng shuiju donosi negativnu energiju i najbolje bi ih bilo izbjegavati tijekom izolacije:

1. Stara i rastegnuta odjeća

Prema ovom drevnom kineskom vjerovanju, stara i rastegnuta odjeća ima snažnu negativnu energiju jer se povezuje sa siromaštvom, konfliktima i neuspjehom.

2. Crna odjeća

Stručnjaci za feng shui smatraju da crna i tamna odjeća mogu potaknuti depresiju i druge loše osjećaje, što može negativno utjecati na psihu. 

3. Životinjski uzorak

Feng shui vjerovanje životinjske printeve na odjeći povezuje s agresivnošću i nemirom. S druge strane, uzorak koji donosi dobru energiju i pozitivno utječe na osobu koja ga nosi je cvjetni.

4. Prugice i geometrijski oblici

Iako djeluju veselo, prugice također mogu negativno djelovati na vaše raspoloženje jer presijecaju energetske zone i tako narušavaju vaš unutarnji sklad. Isto vrijedi i za odjeću s geometrijskim uzorcima, smatraju feng shui eksperti.

5. Asimetrija

Cilj feng shuija je postizanje ravnoteže u svim aspektima života, a asimetrija se s tim potpuno kosi pa se vjeruje da i asimetrična odjeća može izazvati nemir i loše raspoloženje kod osobe koja je nosi.

6. Preuska odjeća

Ne morate vjerovati u feng shui da biste poslušali ovaj savjet. U preuskoj odjeći sigurno se nećete osjećati dobro, pogotovo ako u njoj provedete cijeli dan, a to nije dobro ni za vaše zdravlje. Dok ste u izolaciji, nemojte se zamarati time kako vam nešto stoji, već se opustite u udobnoj, širokoj i nelaskavoj odjeći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.