Ova dijamantna Birkinica uskoro bi mogla postati najskuplja torba na svijetu

Christie's, YouTube screenshot

TORBA koju je proslavila Samantha iz serije Seks i grad uskoro bi mogla srušiti još jedan rekord.

Modna kuća Hermes proizvela ju je prije 10 godina, a riječ je o Himalaya Birkin torbi načinjenoj od krokodilske kože, 18-karatnog zlata te je posuta dijamantima. Očekuje se da bi se ova luksuzna torba, na aukciji koju će londonska aukcijska kuća Christie's održati 12. lipnja, mogla prodati za rekordan iznos.

"Do sada su samo tri ovakve torbe dospjele na aukciju", rekla je za The Guardian stručnjakinja za torbice aukcijske kuće Rachel Koffsky. "Mislimo da u svijetu nema još puno primjeraka ove torbe i držimo fige da sruši rekord u prodaji."

Očekuje se da bi njena cijena mogla premašiti procijenjeni iznos, koji je između 100 tisuća i 150 tisuća funti, a iz aukcijske kuće vjeruju da bi mogla srušiti rekord koji trenutno drži Hermes Birkin model od plave krokodilske kože prodan za 155 tisuća funti, što je oko 1,3 milijuna kuna. 

Postoji velika potražnja za Birkin i Kelly modelima Hermes torbi koje su najčešće izrađene od egzotičnih materijala, poput krokodilske kože, te po sebi imaju safire i dijamante zbog čega se smatraju i odličnom investicijom, piše The Guardian.

Birkinice su postale posebno popularne nakon što se Samantha iz serije Seks i grad pretvarala da je Luci Liu njena klijentica samo kako bi dospjela na listu čekanja za ovaj bezvremenski model torbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.