Nosite ove boje kako biste najbolje istaknule svoje oči

Foto: Instagram

KAŽU da su oči ogledalo duše, a vaša duša izgledat će puno ljepše uz boje koje vam laskaju.

Baš kao i boja kose, nijansa tena te make-up, određena boja odjeće najbolje će istaknuti vaše oči. Naravno, ne vrijedi isto pravilo za sve, a svakoj boji očiju pristaje i nekoliko različitih nijansi. Otkrijte koje su vaše boje i opskrbite se odjećom uz koju će vaše oči uvijek blistati:

Plave oči

Bez obzira na to imate li nebesko plave ili duboke modre oči, vama će najbolje pristajati neutralne nijanse, poput bež i sive, koje laskaju vašim očima jednako kao i plava kosa. Oči će vam blistati i uz cijelu paletu ružičastih tonova, no plavetnilo će najbolje istaknuti nijansa fuksije. A vjerojatno ste i same do sada primijetile da vašim očima savršeno laska i modra boja, koja ih čini naglašenijima, dok će svijetlozelena nijansa najbolje istaknuti njihov sjaj.

Zelene oči

Sretnice s prekrasnom smaragdnom bojom očiju laskave nijanse pronaći će na suprotnoj strani spektra boja. Ljubičasta je najsigurniji izbor, a što je tamnija nijansa, to će oči više dolaziti do izražaja. Možete i uskladiti boju odjeće s bojom očiju, a najbolje će vam laskati tamnozelena ili nijansa trave. Zelene oči odlično će istaknuti i žuta te crvena, a ako ne volite jarke boje, isti će učinak imati i svijetloplava.

Kestenjasto smeđe oči

Ovakve oči često se nijansom prilagođavaju boji odjeće koju nosite i okolini te ponekad mogu djelovati i zeleno. Baš zato će i vama super pristajati sve boje koje laskaju zelenookim djevojkama, no kestenjaste oči će ipak najbolje istaknuti tamne nijanse smeđe. A želite li naglasiti zelene tonove u vašim očima, onda birajte narančastu ili nježnu boju lavande. 

Tamnosmeđe oči

Oči koje su gotovo crne najteže je istaknuti, no nije nemoguće. Maslinasto zelena jedna je od boja uz koju će tamne oči uvijek zablistati, a laskat će vam i kraljevsko plava te siva. Nježni ružičasti tonovi također su odličan izbor za smeđe oči, a sjaj će im osigurati i zlatni nakit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.