Najskuplja haljina svih vremena je ona koju nazivaju ružnom

Foto: Getty, Rex

NEKE haljine slavnih dama pamte se godinama nakon što su ih nosile.

Naravno, uvijek se radi o dizajnerskim komadima, koji često stoje čitavo bogatstvo, a ponekad se radi i o milijunskim iznosima. Jedna poznata dama svoju je haljinu za crveni tepih dodjele Oscara platila čak 2 milijuna dolara, ali prije nego vam otkrijemo o kome se radi, pogledajte još pet skupocjenih izdanja celebrityja, od čijih će vam se cijena zavrtjeti u glavi. Ovo su neke od najskupljih haljina svih vremena, prema istraživanju medijske kompanije Getty.

6. Christian Dior: 100,000 dolara



Charlize Theron bijelu je dizajnersku haljinu nosila na dodjeli Oscara 2013. godine. A kao da haljina već sama po sebi nije bila dovoljno skupa, glumica ju je iskombinirala s dijamantnim narukvicama brenda Harry Winston, koji su podigli cijenu njenog outfita na vrtoglavih 4 milijuna dolara.

5. Calvin Klein: 150,000 dolara



Bijela haljina, koju je Lupita Nyong’o nosila na dodjeli Oscara 2015. godine, načinjena je od 6000 perlica.

4. Armani Privé: 200,000 dolara



Cate Blanchett bila je jedna od najbolje odjevenih na crvenom tepihu dodjele Oscara 2007. godine, u laskavoj, uskoj haljini, optočenoj Swarovski kristalima.


3. Sarah Burton za Alexandera McQueena: 320,000 dolara



Prekrasna vjenčanica Kate Middleton izrađena je po mjeri, a cijeni su svakako doprinijeli detalji od najskuplje čipke te činjenica da ju je dizajnirala kreativna direktorica poznate modne kuće.

2. Givenchy: 900,000 dolara



Mala, crna haljina, koju je Audrey Hepburn nosila u filmu Doručak kod Tiffanyja, jedan je od najpoznatijih komada svih vremena, a na aukciji je prodana za "samo" milijun dolara.

1. John Galiano za Dior: 2 milijuna dolara



Prva na listi je Nicole Kidman i njezina zelena haljina s dodjele Oscara 1997. godine. Nicole je svojim izdanjem proslavila Johna Galliana, odjenuvši komad iz njegove prve Haute Couture kolekcije za Dior.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.