Je li popularni filmski tajni agent i zavodnik zapravo ženomrzac i silovatelj?

Foto: YouTube screenshot

VIJEST o odgađanju premijere novog filma o James Bondu zbog koronavirusa razočarala je obožavatelje popularnog britanskog tajnog agenta diljem svijeta.

Film No Time To Die, koji već ima i naslovnu pjesmu koju pjeva i potpisuje Billie Eilish, u kina je trebao stići u travnju, a svjetska premijera je sada odgođena za kraj studenoga pa su ga mnogi već proglasili najiščekivanijim filmom godine.

Slavnog agenta i zavodnika i u novom filmu glumi Daniel Craig, koji ga je utjelovio i u četiri prethodna filma te je šesti James Bond dosad. Daniel je i najmanje kontroverzan James Bond, barem ako je suditi prema videu koji je prije dvije godine zaintrigirao milenijalce.

Naime, YouTuber GuruKid objavio je kompilaciju scena iz filmova o Jamesu Bondu koje prikazuju slavnog agenta kao ženomrsca i silovatelja, a njegov video je izazvao lavinu komentara milenijalaca na društvenim mrežama, prenio je tada indy100.

Scene u kojima agent 007 udara svoju partnericu po stražnjici nakon što joj kaže da ode i ostavi "muškarce da pričaju", forsira poljupce i druge "romantične" trenutke sa ženama, upada nepozvan u kupaonicu dok je žena gola i slično potaknule su teorije o tome da je James Bond nasilnik koji ne poštuje žene i da je serijski silovatelj.

"Upravo sam pogledala sve filmove o Jamesu Bondu i shvatila da se često ponaša silovateljski", "James Bond je u starim filmovima bio pravi silovatelj", neki su od komentara koji su tada preplavili društvene mreže, no bilo je i onih koji su ga branili naglašavajući da se radi o izmišljenom liku, kao i da su to bila "druga vremena".

I sam autor videa koji je potaknuo ovakvo mišljenje naglasio je da se radilo o šali.

"Ovo je trebao biti smiješni video. Nisam mislio da će ga ljudi shvatiti tako ozbiljno", objasnio je GuruKid. U nastavku pogledajte sporni video i zaključite sami:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.