Index Rouge daruje: Osvojite bezvremensku kapu s potpisom Kobali

Foto: Maja Kljajić

UPDATE: Dobitnica je Helena Grgurić.

SALON šešira Kobali jedan je od simbola grada Zagreba, koji iza sebe ima dugu obiteljsku tradiciju klobučara.

Neovisne o trendovima, šešire i kape Kobali karakterizira bezvremenska damska elegancija te su savršena točka na "i" stajlingu u bilo koje doba godine, a iznimna kvaliteta čini ih sigurnom investicijom jer se mogu nositi godinama, pa čak i prenositi s generacije na generaciju.

Priča o šeširima Kobali započela je nakon Drugog svjetskog rata kada je Katarina Šušteršić Kobali radila šešire kod Tomića u Masarykovoj ulici u Zagrebu. 1976. godine njezina kći Nada Kobali otvorila je svoj atelje u Palmotićevoj ulici, a trgovina se danas nalazi na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Nakon smrti gospođe Nade Kobali ovog ljeta posao je preuzela njezina snaha Marina Kobali, koja je tako postala treća generacija u obitelji koja dizajnira i izrađuje šešire.

Inspiraciju, kako kaže, pronalazi u raznim stvarima, od kalupa od kojih su neki stari možda i osamdesetak godina, preko samih kupaca, do filmskih diva pedesetih godina prošlog stoljeća, koje su imale fenomenalan stil. 

"Općenito je to vrijeme velika inspiracija", naglasila je gospođa Kobali za Index Rouge.

A da inspiracije imaju napretek potvrđuje i činjenica da svake sezone nude nešto novo jer kombinacijom kalupa koje imaju dolaze do novih modela. 

"Za svaki naš šešir možemo reći da je model za sebe jer su svi ručno rađeni, od modeliranja do ukrašavanja", ističe Marina Kobali.

Materijale nabavljaju u Firenci jer je u njoj centar za sve stvari za šešire, od materijala do kalupa. Firenca im je i velika inspiracija pa često putuju u nju.

Kupci šešira Kobali su svih generacija, od mladih do starijih gospođa koje imaju naviku iz kuće ne izlaziti bez šešira na glavi, bilo zimskog zbog hladnoće ili ljetnog radi zaštite od sunca.

"U našu trgovinu je često dolazila jedna mlada glumica koju nećemo imenovati i gledala šešire te ih isprobavala. Budući da je tada bila studentica i nije imala novca, Nada Kobali joj je poklonila šešir, a ona je obećala da će joj doći platiti od svog prvog honorara, što je, naravno, i napravila", ispričala nam je Marina Kobali.

Osim glumica, među njihovim vjernim kupcima su i brojne domaće pjevačice te mnoge druge osobe poznate i nepoznate široj javnosti. 

"Puno stranaca koji dođu u Zagreb kupe naš šešir kao svojevrsni suvenir iz Zagreba", dodaje gospođa Kobali koja nam je otkrila i da trenutno rade na web shopu kako bi proširili posao i držali korak s modernim tehnologijama.

ŠEŠIR ili kapa Kobali komad je koji bi svaka modno osviještena žena poželjela u svojem ormaru, a mi vam sada dajemo priliku da jedan i osvojite. Najsretnijoj čitateljici darovat ćemo žensku kapu naziva Kapetanica, njihovu verziju sportske kape, koja se također radi na tradicionalni način na kalupu.

Evo što trebate napraviti kako biste osvojili Kapetanicu:

1. Lajkajte i zapratite Index Rouge Facebook profil
2. Lajkajte i zapratite Hats by Kobali Facebook profil
3. U komentarima naše objave na Facebooku napišite naziv kape koju dijelimo i označite osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u darivanju.

Okušajte svoju sreću do petka 27. prosinca u podne nakon čega ćemo nasumično odabrati i objaviti dobitnicu. Sretno!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.