Evo kako ćete uspješno spriječiti urastanje dlačica nakon depilacije

URASTANJE dlačica nakon depilacije jedan je od najgorih i najbolnijih beauty problema s kojim su se u životu sigurno susrele mnoge od vas pa znate i da ga se jako teško riješiti.

Uzrokuju ga loše metode depilacije zbog kojih se dlačice na koži mogu početi savijati i rasti unutar kože, a očituje se crvenilom, svrbežom i neugodnim peckanjem.

No i to je moguće izbjeći uz ovih nekoliko genijalnih trikova koji će vam pomoći da jednom i zauvijek kažete zbogom iritantnim uraslim dlačicama. Možda će vam oduzeti malo više vremena nego što ste navikli, ali s obzirom na to da ga trenutno imate napretek, to više nije isprika.

1. Pripremite kožu

Kako biste olakšali otklanjanje dlačica s tijela, prije depilacije otuširajte se toplom vodom. Para iz tuša otvorit će pore na koži i omekšati je te će depilacija biti manje bolna, ali i uspješnija jer će dlačice gotovo kliziti iz tijela.

2. Piling

Vjerojatno ste već puno puta čule da je redoviti piling tijela ključan za učinkovitu depilaciju i krajnje je vrijeme da poslušate ovaj savjet. Urasle dlačice mogu uzrokovati i mrtve stanice kože koje se talože na površini i ne dozvoljavaju im pravilan rast, a piling jednom, dvaput tjedno će ih uspješno ukloniti. 

3. Zaboravite na britvicu

Iako je noge najlakše obrijati britvicom, upravo takav način depilacije najčešće i uzrokuje urasle dlačice. Stoga bi bilo najbolje da pokušate s bilo kojom drugom metodom depilacije te da se na vrijeme sjetite obaviti ju jer će to ublažiti ovaj iritantni problem. Ako se niste opskrbili voskom ili trakicama za depilaciju, OVDJE pronađite jednostavan recept za depilacijsku pastu koju možete napraviti sa sastojcima koje svi imate kod kuće.

4. Njegujte depiliranu kožu

Nakon depilacije vrlo je važno nahraniti kožu i pružiti joj potrebnu njegu kako biste je nahranili i učinili ljepšom. Za neke od vas dovoljno će biti nanijeti na depilirano područje mlijeko ili losion za kožu, dok će onima s osjetljivijom kožom biti potrebni specijalizirani proizvodi za njegu nakon depilacije kojih danas na tržištu ima napretek.

5. Izbjegavajte preuske hlače

Skinny traperice i tajice također mogu biti jedan od uzroka uraslih dlačica, pogotovo ako su vam preuske. Dlake u njima nemaju prostora za pravilan rast te mogu početi rasti u suprotnom smjeru, pogotovo ako ih nosite baš svaki dan. A s obzirom na to da trenutno morate biti kod kuće, nemate ni potrebu za nošenjem neudobnih i uskih komada pa se ovog koraka nikada nije bilo lakše pridržavati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.