Beauty sleep tajne: Kako postići da san radi u službi vaše ljepote

Foto: Instagram

POJAM beauty sleep sigurno ste čule u više navrata.

S obzirom na to da gotovo trećinu života provedemo spavajući, važno je znati i na koje sve načine san može djelovati na naš izgled. Nažalost, nije dovoljno samo leći i zaspati, ali nakon što usvojite određene navike, bit će vam jednako toliko jednostavno. 

Donosimo vam najvažnije savjete kojih bi se trebale pridržavati kako bi san radio u službi vaše ljepote:

Dobro očistite i nahranite lice prije spavanja

Već svi dobro znamo koliko je štetno zaspati sa šminkom na licu. No, isto tako nije dobro zanemariti njegu lica. Nakon što ste ga dubinski očistile od svih nečistoća, nanesite na njega potrebnu njegu, ovisno o vašem tipu kože. Proučite djelotvornost noćnih ulja, krema, seruma i maski te odaberite ono što vam se čini najboljim za vašu kožu. 

Izbjegavajte spavanje na licu

Kako biste izbjegle boranje lica koje nastaje kada spavamo na boku ili trbuhu, pokušajte spavati na leđima. Tim ćete potezom dopustiti licu da se potpuno odmori i regenerira tijekom noći. 

Spavajte na svilenoj ili satenskoj jastučnici

Iako su skuplje od pamučnih, jastučnice načinjene od ovih delikatnih materijala spriječit će zapetljavanje vaše kose te će biti dovoljno nježne prema vašem licu čak i ako budete spavale na boku ili trbuhu. 

Uložite u ovlaživač zraka

Kako zrak u vašoj spavaćoj sobi ne bi bio presuh, savjetujemo vam da investirate u ovlaživač zraka koji će vam dobro doći posebno zimi kada je zbog grijanja zrak vrlo suh i nepovoljno utječe na vašu kožu.

Mijenjajte jastučnicu jednom tjedno

Kako ostaci preparata za kosu i kožu ne bi utjecali na kožu vašeg lica, pobrinite se da redovno promijenite jastučnicu. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.