Amal Clooney, Rihanna i Blake Lively ukrale su show na crvenom tepihu Met Gale

Foto: Getty Images

PRVI ponedjeljak u svibnju svake godine rezerviran je za Met Galu, pa je tako bilo i ove godine.

Riječ je o najvećem modnom događaju u godini, poznatom i kao "modni Oskari", koji je osnovan davne 1948. godine i ove godine slavi 70. obljetnicu te će i večeras na uobičajenoj lokaciji, točnije u njujorškom muzeju Metropolitan, okupiti sve koji nešto znače u modi.

Met Gala 2018.

Ovogodišnja Met Gala ponudila nam je pregršt zanimljivih izdanja.

S obzirom na temu, "Nebeska tijela: Moda i katolička mašta", ne čudi da smo se nagledali anđela, križeva, aureola i još malo križeva.

Katy Perry nosila je tako ogromna krila, za koja pretpostavljamo da su trebala biti anđeoska, Rihanna je nosila kapu poput Papine, a gotovo svaka druga dama koja je prošetala crvenim tepihom Met Gale imala je ili neku varijantu aureole ili križa na svojem outfitu ili je pak taj znak nosila u vidu nakita.

Nama su najzanimljiviji outfiti svakako bili oni od Rihanne, Katy Perry, Blake Lively, Rite Ore i Jennifer Lopez, dok je Kate Bosworth izgledala poput princeze.

Sestre Jenner nisu se držale teme, dok se Kim Kardashian barem djelomično prilagodila.

Kreativni direktor Guccija, Allesandro Michele, Lana Del Rey i Jared Leto pojavili su se u Guccijevom outfitu koji je gotovo nemoguće opisati riječima, pa je najbolje da ga pogledate u galeriji.

Blake Lively ukrala show na kraju

Blake Lively ukrala je show kada se pojavila pri samom kraju crvenog tepiha u ogromnoj i detaljno ukrašenoj crveno-zlatnoj haljini. Na crvenom tepihu se pojavila u društvu dizajnera Christiana Louboutina.

U kosi je također imala neku varijantu tijare, kojih smo se večeras nagledali pregršt. Blakeina frizura savršeno je odgovarala uz bogato ukrašenu haljinu, a Blake je sijala na crvenom tepihu.

U upečatljivoj haljini u nijansama crvene pojavila se Nicki Minaj.

Embed from Getty Images

Kim Kardashian u zlatnoj haljini

Majka zmajeva, Emilia Clarke nosila je crnu haljinu bez naramenica sa zlatnim detaljima koja je na par mjesta imala detalje anđela, poput prizora s freski.

Nosila je zlatne naušnice a oko podignute kose je stavila zlatnu tijaru s dragim kamenjem.

Embed from Getty Images

Kim Kardashian West pojavila se u dugoj zlatnoj haljini bez rukava. Haljina koja je istaknula njezin uski struk i obline na lijevom boku je imala veliki križ od zlatnih pločica.

Haljina, koja nije imala predubok dekolte istaknula je Kiminu siluetu. Na ovu haljinu Kim je kosu vezala u visoki rep, dok je oko vrata nosila dva lančića s privjeskom u obliku križića.

Embed from Getty Images

 

Cardi B u Moschinovoj haljini

Cara Delevigne je u ovoj crnoj haljini zasigurno ponudila jedan od zanimljivijih outfita večeri.

Embed from Getty Images

Trudna reperica Cardi B u društvu dizajnera Moschina, Jeremyja Scotta došla je na Met Galu.

Cardi je nosila bijelu haljinu ukrašenu s pregrštom bijelih perlica te dragoga kamenja. Bijela haljina prepuna detalja padala je do poda, imala je izrez na lijevoj nozi i veliki dekolte. Cardi je usto nosila veliku choker ogrlicu ali i ukras u kosi izrađen od istih materijala kao i haljina.

Embed from Getty Images

Kylie Jenner u crnoj haljini

Kylie Jenner pojavila se u jednostavnoj crnoj haljini koja je istaknula njezine obline.

Baršunasta duga haljina imala je srebreni zatvarač sa strane te izrez ispod grudi koji je malo otkrivao trbuh. Dio preko grudi bio je od kože, a Kylie je cjelokupni look upotpunila minijaturnim srebrenim naočalama.

Gigi Hadid nosila je prekrasnu haljinu modne kuće Versace s uzorkom cvijeta, Haljina koja je u gornjem dijelu bila u nijansama sive u prljavo roze u donjem dijelu prelazi u tamnoplavu i crnu. Radi se o haljini na jedno rame, a na koju je Gigi nosila jednostavni makeup i opuštenu kosu.

 

Embed from Getty Images

02:15 Miley Cyrus pojavila se u crnoj haljini otvorenih leđa i izreza gotovo do pupka, dok se Anne Hathaway pojavila u crvenoj haljini s raskošnim donjim dijelom i gornjim dijelom koji je otkrio njena leđa i vezao se oko vrata.

Jennifer Lopez pojavila se pak u pripijenoj haljini s visokim izrezom na nozi i ogromnim križem na torzu.

 

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Kendall Jenner u bijelom kombinezonu

Sarah Jessica parker pojavila se u smjeloj i upečatljivoj zlatnoj haljini s crvenim detaljima. Duga i bogata haljina gotovo pada u drugi plan s obzirom na komad koji je Sarah nosila na glavi.

Embed from Getty Images

Kendall Jenner na Met Gali se pojavila u bijelom kombinezonu čije su nogavice bile jako dugačke i vukle se za njom poput haljine, dok je gornji dio bio od tila i otkrivao njezina ramena. Čini se kako je Kendall nosila i rukavice od tila, a dugu crnu kosu elegantno je skupila u niski rep.

Ovo je već druga godina za redom da se Kendall nije držala teme Met Gale, osim ako ovogodišnjom bijelom bojom i ona, poput Katy Perry, igra na anđeosku kartu.

Embed from Getty Images

Zanimljiva kombinacija Lane Del Rey, Leta i kreativnog direktora Guccija

Na Met Gali pojavio se još jedan celebrity par, a to su Irina Shayk i Bradley Cooper. Iako je Bradley bio standardno zgodan, kao i Irina, moramo priznati da nas po boji i dizajnu, a posebno po perju njezina haljina dosta podsjeća na prošlogodišnje izdanje Blake Lively.

Embed from Getty Images

Kreativni direktor Guccija, Allesandro Michele, Lana Del Rey i Jared Leto pojavili su se u Guccijevom outfitu koji je gotovo nemoguće opisati riječima, pa je najbolje da pogledate galeriju. Čini se kako su ovom svojom pojavom pokušali prikazati katoličko Sveto Trojstvo, čime su se svakako zadržali u temi Met Gale. Taj zaključak nameće se najviše po aureoli koju nosi Lana Del Rey.  

Embed from Getty Images

 

Ariana Grande pojavila se u balskoj haljini od tila, koja je na sebi imala oslikane anđele poput Michelangelovog svoda Sikstinske kapele. Na glavi je nosila vrpcu vezanu u mašnu.

Embed from Getty Images

Katty Perry s najvećim krilima

Katy Perry je temu "Nebeska tijela: Moda i katolička mašta" shvatila doslovno, pa se pojavila s ogromnim bijelim krilima, pokušavši izgledati kao anđeo.

Ogromna krila su prikrivala najveći dio outfita, ali smo uspjeli vidjeti kako je nosila kratku, zlatnu haljinu sa velikim šljokicama te zlatne čizme preko koljena.

Embed from Getty Images

 

Kate Bosworth poput princeze

Kate Bosworth pojavila se u haljini koja kao da je izašla iz bajke o princezama. Haljina od tila u boji šampanjca je bila prekrivena ušivenim zlatnim pločicama, a bijeli veo koji je nosila Kate je a rubu imao bisere koji su uokvirili glumičino lice s minimalnim slojem šminke.

Embed from Getty Images

Ashley Graham, čini se, ove godine nije marila za temu Met Gale. Pojavila se tako u dugoj brončanoj haljini sa šljokicama, koja je imala visoki prorez na lijevoj nozi. Haljina je savršeno isticala Ashleyne obline.

Embed from Getty Images

Kate Upton pojavila se u tamnozelenoj, dugoj i strukiranoj haljini. Boja je odlično pristajala njezinom tenu, ali i oblinama. U kosi je imala zlatnu tijaru sa šarenim dragim kamenjem uz koju je uskladila naušnice.

Embed from Getty Images

Posebna frizura

Rosie Huntington-Whiteley izgledala je poput anđela u dugoj bijeloj haljini. Anđeoskom efektu doprinio je komad u kosi koji je bio fiksiran ispod punđe pa se činilo kako oko Rosie sjaji zlatna aureola.

Embed from Getty Images

Rihanna je svoj outfit razradila do najsitnijih detalja

Rihanna je stigla na Met Galu, a kao i uvijek i ovaj puta je u posebnom izdanju. Došla je u outfitu srebreno-bijele boje.

Nosila je kratku korzet haljinicu prekrivenu bijelim, srebrenim i crnim perlicama. Na haljinicu je velikim pojasom koji se uklapa pričvršćena suknja istog dizajna koja s leđa izgleda dugačko, ali kada se Rihanna okrene vidimo da joj sprijeda otkriva noge.

Usto je iskombinirala i kratki sako prekriven istim utorkom, dok je na glavi imala kapu inspiriranu dizajnom papinske kape.

Rihanna je imala i clutch torbicu u istom uzorku, a cijeli outfit bio je nevjerojatno detaljan. Radi se svakako o komadu u koji su uloženi sati i sati rada, a o kojemu će se, sigurne smo, dugo pričati.

Zanimljiv make up i outfit Lilly Collins

Doutzen Kroes pojavila se u neobičnoj haljini u nekoliko boja. Kombinacija bijele, nekoliko nijansi crvene, boje pijeska s neobičnim dizajnom koji uključuje i pokrivanje glave lijepa manekenka je dobro iznijela, mada smo od nje viđali i bolje.

Embed from Getty Images

Lilly Collins se pak pojavila u crnom outfitu, koji je činio gornji dio koji otvara njezina ramena te suknja od tila. I ona je nosila krunu poput aureole, a temu Met Gale je upotpunila krunicom koju je držala u rukama.

Make upom je postigla gotički stil.

Embed from Getty Images

 

Lateks i čipka za Bellu Hadid

Čini se kako crvenim tepihom Met Gale za sada prevladavaju crne haljine i krune u kosi.

To su potvrdile manekenka Bella Hadid, koja je nosila zanimljivu crnu haljinu, u kombinaciji crne čipke koja je tvorila suknju te korzeta od lateksa koji je istaknuo njezin uski struk.

Osim toga Bella je nosila i kožne rukavice do lakta koje su bile izrezane na vrhovima prstiju, ali i kratki bolero/sako, također od crne kože.

Oko vrata je nosila zlatni lančić sa privjeskom križa dok je na glavi imala zlatni ukras oko punđe.

 

Manekenka Gigi Hadid objavila je na svojem Instagramu zadnje trenutke pripreme i šivanje zadnjih šavova na haljini i poručila Donatelli Versace kako uskoro dolazi.

Haljina koju će nositi je iz modne kuće Versace.

Haljina Ralpha Laurena kao iz bajke

I dok se dolazak većine zvijezda još uvijek očekuje, modne kuće ali i neke slavne ličnosti, dali su nam mali preview u outfite u kojima će se pojaviti na Met Gali.

Tako je modna kuća Ralph Lauren objavila dio haljine sa 300.000 ručno ušivenih kristala za što je trebalo 150 sati i poručili svima koji ih prate da pripaze jer će uskoro ovu haljinu vidjeti na Met Gali.

Prekrasna crna haljina Rite Ore

Jedan od outfita o kojemu će se sutra pričati i pisati je i ova haljina Rite Ore, koja se pojavila u zanimljivoj crnoj kreaciji.

Radi se o crnoj haljini od tila s izvezenim detaljima u neonsko žutoj, pink i zelenoj boji. Haljina je uska, ali ima dugačak šlep koji se protezao niz stepenice Metropolitan muzeja.

Kako bi bila "u temi", rita je na glavi nosila nekakvu vrstu crne krune koja podsjeća na aureolu, a u rukama je nosila malenu žutu torbicu.

Domaćica gale, Amal Clooney, izgleda divno

U galeriji ispod pogledajte Clooneyeve kako dolaze na Met Galu, ali i outfit Anne Wintour te haljine još nekoliko poznatih dama.

Embed from Getty Images

Netom prije ponoći na Met Galu su pristigli George i Amal Clooney, od koje se očekivalo puno kada se radi o modnom izboru za ovu večer.

Amal nije razočarala pojavivši se u neobičnoj kombinaciji dizajnera Richarda Quinna. Nosila je korzet sa uzorkom lišća i uske crne hlače, koji su imali dugi šlep poput haljine cvjetnog uzorka.

Zanimljiva kombinacija tako s leđa izgleda kao haljina, ali kada se Amal okrene, daje jedan poseban wow faktor.

Make up je sveden na minimum, s crvenim ružem koji Amal savršeno pristaje, dok je kosa dignuta.

Anna Wintour bila je među prvima na crvenom tepihu

Na crvenom tepihu pojavila se i Anna Wintour u dugoj, bijeloj haljini kratkih rukava. Ovo je jedna od rijetkih, a možda i jedina prilika, u kojoj se urednica Vouguea pojavljuje bez signature crnih naočala.

Na crvenom tepihu Metropolitan muzeja već su se pojavili prvi gosti. Među prvima je pristigla kanadska voditeljica, Keltie Knight, koja se pojavila u dugoj crnoj haljini koja na sredini ima izvezeno crveno srce iz kojeg se šire niti sa zvjezdicama.

Zanimljiv detalj njenog outfita svakako su naušnice u obliku lica urednice Vouguea, Anne Wintour, s prepoznatljivim crnim naočalama.

 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.