Vremenski stroj za frizure: Belma Džomba, Iva Balaban i Mia Kovačić vode nas na putovanje kroz 3 razdoblja

Foto: Šime Eškinja

ZGODNE Belma Džomba, Iva Balaban i Mia Kovačić nova su zaštitna lica jednog frizerskog salona za koji su snimile zanimljivu modnu kampanju.

Uz frizure Teute Mesaroš, djevojke su stale ispred objektiva Šime Eškinje te krenule na malo putovanje kroz tri modna razdoblja.

Riječ je o šezdesetim, sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, razdobljima koja su obilježile prepoznatljive ženske frizure za koje je bilo potrebno puno truda.

Krenimo na putovanje!

60-te

Godine koje su obilježile senzualne, natapirane i velike frizure, ali i kratke dječačke s velikom dozom ženstvenosti.

70-te

Početkom 70 -tih vladale su bujne "paperjaste" fenirane kose kao što je prikazano na Belmi, kosa je raspuštena i slobodna. Kod Ive je prikazana suprostnost te frizure na način da je ukročena pri vrhovima pletenicama, dajući joj dozu buntovne frizure u hippie stilu.


80-te

80-tih godina je kosa bila razbarušena, kovrčava i postepeno ošišana. U ovoj divnoj kampanji kosa je velika, neobavezno prebačena na stranu i na neki neukrotivi način seksipilna. Iako su 80-te bile nemilosrdne prema kosi imaju i svoju šarmantnu stranu u razdoblju šljokica, neurednih tretiranih kosa  i glamuroznog nakita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.