Jane Birkin zatražila Hermès da prekrste torbice od kože krokodila: Ne želi povezivati svoje ime s okrutnim ubojstvima

Foto: Hermes

HERMESOVA torbica Birkin u modnom svijetu uživa status kultnog komada, no po prvi puta u povijesti ove modne kuće, jedan dio asortimana morat će se preimenovati.

Kako izvještava Yahoo!News, britanska pjevačica i glumica, koja je sedamdesetih godina prošlog stoljeća bila modna ikona i tako dobila čast da se torbica nazove upravo po njoj, više ne želi imati veze s torbicama Birkin Croco.

Ona, naime, ne može podnijeti ideju da se torbice povezane s okrutnim ubojstvima krokodila nazivaju njezinim imenom i to je jasno dala do znanja kući Hermès.

"Upućena sam u okrutne načine na koje se ubijaju krokodili kako bi se dobile Hermès torbice s mojim imenom. Zatražila sam od kuće Hermès da prekrsti torbice Birkin Croco dok se ne donesu bolja pravila u skladu s internacionalnim normama.", izjavila je Jane.

Birkin torbice od kože krokodila koštaju oko 60 000 dolara (da, dobro ste pročitali), a kako bi ih dobile, imućne dame svoje ime moraju staviti na listu čekanja.

Bez problema ih nose Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Victoria Beckham i druge slavne cure, no sama Jane Birkin s njima više ne želi imati veze.

Psst! Na ideju o torbici Birkin 1981. došao je Jean-Louis Dumas, tadašnja glava kuće Hermès. U avionu je susreo slavnu Jane koja se žalila na strukturu i oblik svoje torbice. 3 godine nakon toga stvorena je prva torbica Birkin koja je oduševila dame diljem svijeta i postala statusni simbol.

 

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.