Dečki, odvojite se tu i tamo od svojih mobitela: Uočena veza između korištenja mobitela i erektilne disfunkcije

Foto: Screenshot Youtube

DRAGE djevojke, obavijestite svoje muškarce da izvade mobitele iz džepova.

Ako se pitate zašto, odgovor se krije u tome da znanstvenici tvrde da su možda otkrili vezu između korištenja mobitela i erektilne disfunkcije.
 
Preliminirani rezultati istraživanja ukazali su na to da muškarci koji imaju kontinuiranih problema s erekcijom, puno više vremena provode u kontaktu sa svojim mobitelima, od onih koji nemaju takvih problema. No, to ne znači da treba odmah početi s paničarenjem, s obzirom da je istraživanje bilo jako malo (na svega 30 muškaraca), a za donijeti konačne zaključke  potrebno je provesti istraživanje na puno većejm broju uzoraka.
 
Istraživači su pratili 20 muškaraca, koji su prijavili disfunkcije na tom području u trajanju od najmanje 6 mjeseci te 10 muškaraca, koji nisu imali takvih problema. Muškarci u obje skupine nisu se značajno razlikovali po visini, težini i godinama, ali jesu po dnevnoj upotrebi svojih pametnih telefona. Oni u prvoj skupini koristili su se telefonom u prosjeku 4,4 sati dnevno, dok je kod druge skupine prijavljeno u prosjeku 1,8 sati.
 
Iako nam je apsolutno jasno da neki poslovi zahtjevaju stalno korištenje telefona, barem se u slobodno vrijeme rješite štetnog utjecaja. Da ne bi bilo da vas nismo upozorili.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.