Anina seksi kuhinja: Sjećanje na more uz pripremu ribljih specijaliteta

DRAGE naše Rouge kuharice, unatoč kinom vremenu, mi se ove subote vraćamo na more pa vam kao predjelo donosimo finu i brzu riblju juhu, za glavno jelo spremamo lignje punjene puretinom a na kraju ćemo se zasladiti laganim čokoladnim moussom s dodatkom kave i ruma.

Riblja juha

Potrebno:

1 oslić
2 krumpira
3 rajčice
2 mrkve
2 luka
Peršin
Celer
Pola šalice riže (po želji)

Priprema:

Narežite rajčicu, oguljeni krumpir, luk, peršin, celer i mrkvu te sve stavite kuhati s ribom na laganoj vatri. Kad je krumpir kuhan izvadite ribu, procijedite juhu, te dodajte rižu i nastavite kuhati. Na maslinovom ulju popržite naribani luk, pola mrkve i jedan manji krumpir te ih dodajte juhi. Pred kraj dodajte žlicu pasirane rajčice. Začinite po želji, već pripremljenim začinima za riblju juhu ili posolite i popaprite. Ribu poslužite s kuhanim povrćem i maslinovim uljem.

Lignje s puretinom

Potrebno:

1 kg liganja
400 g mrkve
300 g purećeg filea
3 češnja češnjaka
1-2 žličice krušnih mrvica
200-250 ml bijelog vina

Priprema:

Puretinu narežite na tanke odreske i začinite vegetom. Mrkvu skuhajte,narežite na štapiće i rasporedite po odrescima. Odreske zatim zamotajte te stavite po jedan u očišćenu lignju. Pripremljene lignje pecite u tavi na maslinovom ulju te podlijte vodom, dodajte krakove i pirjajte polupokrivene oko 15 minuta. Pred kraj umiješajte sitno nasjeckani češnjak, krušne mrvice, vino, peršin i oko 2 dcl maslinovog ulja


Čokoladni mousse s okusom ruma

Potrebno:

240 g tamne čokolade
4 jaja
50 g maslaca
3 žlice jake crne kave
4 žlice ruma
8 žlica šećera
250 ml slatkog vrhnja za šlag

Priprema:


Na pari rastopite čokoladu s maslacem i kavom te u otopljenu čokoladu umiješajte rum i ostavite da se ohladi. Razdvojite bjelanjke od žutanjaka. Žutanjke na pari umutite s četiri žlice šećera i umiješajte ih u čokoladu. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg s tim da im na početku dodate prstohvat soli a postepeno četiri žlice šećera. Spojite ih s čokoladom te nastaloj smjesi dodajte i mekano umućeno vrhnje za šlag. Kada dobijete mousse smjesu, rasporedite je u posude i ostavite na hlađenje. Ukrasite po želji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.