Žena demonstrirala svoju verziju mirnog roditeljstva: Povezivanje, ne izolacija

U TIKTOK videu objavljenom prošlog mjeseca majka Destini Ann je podijelila kako komunicira sa svojom kćeri kada se loše ponaša. "Ne koristim time-out", objasnila je u opisu iznad videa. "Dakle, ovo je primjer time-ina. Phee je bacala markere na svoju sestru, ali nisam je poslala na pauzu (time-out), nego smo otišle da se zajedno smirimo (time-in)."

Tijekom cijelog videa Ann je držala svoju kćer koja je ponavljala svaku frazu koju je izgovorila njezina mama. "Ovo su moja usta", prvo je rekla svom djetetu. "Ja kontroliram svoja usta. Ovo su moje ruke. Ja kontroliram svoje ruke. Ovo je moje tijelo. Ja kontroliram svoje tijelo." Kad se njena kći konačno umiri, Ann koristi druge oblike "discipline primjerene dobi", što uključuje pjesme ili priče.

@destini.ann

This is my mouth! These are my hands. ❤️

♬ original sound - Destini Ann

Povezujuće i mirno roditeljstvo

"Zapamtite da se istinsko samosmirivanje razvija sigurnim vezama i modeliranjem, a ne izolacijom", nastavlja u tekstu videa. Video zatim završava tako što Ann pita Phee je li spremna vratiti se igrati i ona kaže da. "Ovo su moja usta! Ovo su moje ruke", napisala je Ann u opisu.

Reakcije korisnika su izrazito pozitivne

Ovaj TikTok video do sada ima preko 816.000 pregleda, a korisnici u komentarima čestitaju Ann na njezinim roditeljskim vještinama. "Ovo je tako terapeutski za mene", jedan je od komentara. "Odgojena sam u nasilnoj kući i ovo se čini tako ljekovito. Ti si nevjerojatan roditelj."

"Ovo je sve. Moramo prekinuti toksičnost pod kojom smo odgojeni. Sviđa mi se ovo", dodao je drugi pratitelj.

Korisnici su također pisali koliko žele komunicirati sa svojom djecom kao što to čini Ann i kako je to oblik nježnog roditeljstva koji se usredotočuje na poticanje kvaliteta koje netko želi u svom djetetu i korištenje discipline primjerene dobi.

"Kao majka petero djece, jednostavno obožavam ovaj pristup", napisala je pratiteljica u komentarima. "Upravo tako odgajam svoju djecu i podučavam ih, ali nikad to nisam rekla na ovaj način", napisala je druga mama. "Jako volim sve u vezi s ovim. Toliko si je naučila."

Odgaja djecu bez prisiljavanja na isprike

Nekoliko dana kasnije Ann je podijelila popratni video, odgovarajući na komentar u kojem se pita je li se njezina kći ispričala ili preuzela odgovornost što je udarila svoju sestru. Video je započeo tako što je Ann stavila svoju kćer u krilo i ispričala joj priču o tome kako je Phee povrijedila osjećaje svoje sestre.

@destini.ann Reply to @sadiespeed ♬ original sound - Destini Ann

"Ne prisiljavam ih na isprike. Učim odgovornosti", stoji u tekstu iznad videa. "Pripovijedanje je izvrstan nastavni alat. Počinjem sa suosjećanjem s njom." Phee je tada preuzela odgovornost za udaranje brata i sestre i Ann ju je pitala kako to popraviti. 

"Uvijek širim veselje i smijeh", nastavlja se u tekstu. "I uvijek se vraćam na lekciju dok ne dopre do nje." Ann je napomenula da je nakon petnaest minuta razgovora s kćeri malena bila spremna ispričati se sestri za svoje postupke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.